Valsts līdzfinansēs darbavietas iepriekš ieslodzītiem un probācijā esošiem jauniešiem

Valdība otrdien, 23. maijā, nolēma piedāvāt valsts līdzfinansētas darbavietas bezdarbniekiem vecumā līdz 29 gadiem, kuri ir atbrīvoti no brīvības atņemšanas iestādēm vai ir probācijas klienti, informēja Labklājības ministrijā.

Šie bezdarbnieki tiks iesaistīti subsidētājā nodarbinātībā līdz 12 mēnešiem, nodrošinot darba devējam dotāciju algai 50% apmērā no algu izmaksām, nepārsniedzot valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēru (620 eiro).

Tāpat kā citiem subsidētās nodarbinātības pasākumā iesaistītajiem bezdarbniekiem, arī šai mērķgrupai nodarbinātības sākumposmā būs nodrošināts darba vadītājs.

Plānots, ka sākotnēji šai mērķa grupai varētu izveidot 50 valsts līdzfinansētās darbavietas. Tam paredzētais finansējums 2023. gadā varētu sasniegt 62 000 eiro un 2024. gadā – 167 650 eiro, informēja ministrijā.

Izvērtējot izmēģinājumprojekta rezultātus un darba devēju aktivitāti, subsidēto darbavietu skaitu varētu paplašināt. 

"Jauniešiem, kuri kādā dzīves brīdī ir izdarījuši likumpārkāpumu, iznākot no ieslodzījuma, ir vajadzīgs atbalsts, lai uzsāktu normālu sociālo un darba dzīvi. Darba algas subsīdija kalpo kā motivācija darba devējiem dot iespēju šiem jauniešiem un iekļaut viņus normālā dzīvē. Mums katrs cilvēks ir svarīgs, lai viņš realizē savu potenciālu un jūtas ar savu dzīvi labi," sacīja labklājības ministre Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība").

Gozījumi Ministru kabineta noteikumos par aktīvo nodarbinātības pasākumu un preventīvo bezdarba samazināšanas pasākumu organizēšanas un finansēšanas kārtību un pasākumu īstenotāju izvēles principiem izstrādāti pēc Labklājības ministrijas un Tieslietu ministrijas iniciatīvas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti