Rīta Panorāma

Konferencē aktualizēs nedziedināmi slimo cilvēku aprūpes problēmas

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu (AS)

Intervija ar "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētāju Mārci Vilcānu

«Latvijas pasts» plāno samazināt savu pasta nodaļu skaitu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valsts AS "Latvijas pasts" šajā gadā plāno samazināt savu pasta nodaļu skaitu, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Viņš atzina, ka patlaban vēl nav zināms, cik daudz pasta nodaļu tiks slēgtas, taču, cerams, ka to skaits būs iespējami mazāks. 

"Nav tāda konkrēta cipara, apņemšanās, ka mēs gribam slēgt kaut kādas pasta nodaļas. Mēs skatāmies pasta nodaļu rentabilitāti. Mēs ceram, ka tas būs pēc iespējas mazāks skaits.

Bet, ja mēs redzam, ka mums ilgstoši šeit šajās pasta nodaļās nav ieņēmumu vai klientu, tad mēs esam spiesti meklēt citas alternatīvas," teica Vilcāns.

Viņš atzina, ka viena no alternatīvām sūtījumu izsniegšanai ir pakomātu uzstādīšana, un to skaits Latvijā līdz gada beigām sasniegs 240. Vēl ir pašvaldības, kas nodrošina darba vietu pastniekiem klientu apkalpošanai 1–2 stundas dienā. Tiesa, cilvēki labrātāk izmanto citu iespēju – piesaka pastnieka bezmaksas apmeklējumu mājās.

Runājot par "Latvijas pasta" aizvadītā gada darbības rezultātiem, Vilcāns atzina, ka uzņēmuma apgrozījums pērn, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir nedaudz samazinājies un bijis ap 100 miljoniem eiro. "Latvijas pasts" pērn strādājis ar peļņu, taču tās apmērs būs zināms pēc 2022. gada darbības pārskata saskaņošanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti