Ukrainas–Baltijas ekonomikas forumā spriedīs par uzņēmēju atbalstu Ukrainas atjaunošanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lai pārrunātu Ukrainas pieredzi uzņēmējdarbības īstenošanai kara apstākļos un diskutētu par šī brīža izaicinājumiem un biznesa iespējām, Rīgā "Novatore Impact Summit" ietvaros notiks Ukrainas–Baltijas ekonomikas forums, informēja foruma rīkotāji.

Ukrainas–Baltijas ekonomikas forumā piedalīsies uzņēmēji un investori, kā arī politikas veidotāji no Latvijas un Ukrainas, lai dalītos ar pieredzi, veidotu izpratni par biznesa vidi, stiprinātu biznesa kontaktus spēcīgam Ukrainas atbalstam.

Foruma rīkotāji norādīja uz Kijivas Ekonomikas universitātes datiem, ka gada laikā Ukrainas infrastruktūrai radītie zaudējumi sasnieguši 143 miljardus ASV dolāru. Tādēļ Ukrainas ekonomikas atjaunošanu nevar atlikt pēc kara beigām, tā esot jāstiprina jau šobrīd. Liela nozīme esot ārvalstu uzņēmēju atbalstam. 

"Uzņēmējdarbības īstenošana kara apstākļos ir neiedomājami sarežģīta, pilna nenoteiktības un neziņas. Ukrainas uzņēmēji ir parādījuši apbrīnojamu drosmi, noturību un ticību Ukrainas uzvarai, nepametot valsti, bet neatlaidīgi stutējot savu biznesu un stiprinot pamatus Ukrainas iedzīvotāju labklājībai pēc kara beigām. Arī mēs Baltijā varam atbalstīt kara izpostītās valsts atjaunošanu, attīstot biznesa idejas, kas sekmētu valsts ekonomisko noturību. Ukraiņu cīņa ir visas Eiropas cīņa, tāpēc nedrīkstam stāvēt malā!" paziņojumā medijiem norādīja organizācijas "Novatore" līdzdibinātāja Baiba Rubesa.

Par biznesa ārkārtējo noturību kara laikā un gūtajām atziņām, kā arī biznesa iespējām Ukrainas rekonstrukcijas atbalstam uzstāsies Ukrainas korporatīvās sociālās atbildības padomes "CSR Ukraine" priekšsēdētāja Marina Saprikina.

"Pēc pilna mēroga Krievijas iebrukuma Ukrainā esam piedzīvojuši okupāciju un raķešu uzbrukumus, lauksaimniecības zemju mīnēšanu un iedzīvotāju skaita samazināšanos - valsts ir pametuši ap 10 miljoniem iedzīvotāju. Tāpat esam bijuši liecinieki Ukrainas biznesa un ražotņu iznīcināšanai, piegādes ķēžu pārrāvumiem un daudziem citiem izaicinājumiem. Saskaņā ar jaunākajām Pasaules Bankas aplēsēm, atjaunošanas un rekonstrukcijas vajadzībām būs nepieciešami vismaz 411 miljardi ASV dolāru. Neskatoties uz to, Ukrainas bizness demonstrē ārkārtēju noturību, kur būtiska nozīme bija darbības nepārtrauktības plānam," norādīja Saprikina.

Uzrunai sekos diskusija par ekonomisko atbalstu Ukrainai, tās atjaunošanu un biznesa sadarbību, kuru vadīs Amerikas Balss Austrumeiropas vadītāja Miroslava Gongadze. Diskusijā piedalīsies "CSR Ukraine" vadītāja Marina Saprikina, uzņēmuma "Amrop" vadošais partneris Latvijā, Igaunijā un Ukrainā Viesturs Lieģis, Ukrainas atjaunošanas aģentūras vadītāja padomniece Svitlana Kolomietsa, kā arī Latvijas uzņēmēji, kuri pārstāv pakalpojumu un ražošanas sektorus.

Forumu rīko organizācija "Novatore" sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu (SSE Riga).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti