Faktiskā bezdarba līmenis Latvijā martā samazinājies līdz 6,8%

Faktiskā bezdarba līmenis Latvijā šā gada martā bija 6,8%, un salīdzinājumā ar februāri tas ir samazinājies par 0,2 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Vīriešu bezdarba līmenis martā samazinājās par 0,3 procentpunktiem līdz 8,8%, bet sieviešu – par 0,1 procentpunktu līdz 4,8%.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 6%, un kopš februāra tas ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem.

Salīdzinot ar 2022. gada martu, faktiskā bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem, reģistrētā – par 0,8 procentpunktiem.

2023. gada martā Latvijā bija 65 tūkstoši bezdarbnieku (23,1 tūkstotis sieviešu un 42 tūkstoši vīriešu), kas ir par 1,5 tūkstošiem mazāk nekā februārī un 2022. gada martā. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 1,1 tūkstoti, bet sieviešu – par 0,3 tūkstošiem.

Reģistrētā bezdarba līmenis NVA tiek aprēķināts, izmantojot aģentūras rīcībā esošos datus par reģistrētiem bezdarbniekiem un CSP sniegtos datus par ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem (nodarbinātie un bezdarbnieki) darbspējas vecumā. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti