Apgabaltiesai būs no jauna jāvērtē «Cityparks Latvia» un PTAC strīds daļā par noteikto soda naudu

Senāta Administratīvo lietu departaments 20. maijā, izvērtējot SIA "Cityparks Latvija" kasācijas sūdzību, atcēla Administratīvās apgabaltiesas spriedumu daļā par Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) noteikto soda naudu, LSM.lv pavēstīja Augstākās tiesas pārstāvji. 

Senāts nodeva lietu šajā daļā jaunai izskatīšanai Administratīvajā apgabaltiesā. Pārējā daļā, proti, daļā, ar kuru noraidīts prasījums atcelt PTAC lēmumu par pieteicējas pieļautu negodīgu komercpraksi un pieteicējas pienākumu pārtraukt šādu praksi, spriedums atstāts negrozīts. 

Senāts atzina par pareizu Administratīvās apgabaltiesas secinājumu, ka PTAC pamatoti konstatēja pieteicējas pieļautu negodīgu komercpraksi un līdz ar to – pamatoti uzdeva pārtraukt šādu negodīgu komercpraksi.

Vienlaikus Senāts norāda, ka tiesas spriedumā nepamatoti atzīts, ka ir pierādīts tas, ka pieteicējas pieļauts negodīgas komercprakses aizlieguma pārkāpums atsevišķās tā izpausmēs ir konstatējams kā vairāku, sistemātisku gadījumu kopums, nevis kā izolēti gadījumi. Tas ir būtisks apstāklis, kas ir ņemams vērā, vērtējot komersantam noteiktās soda naudas samērīgumu. Konkrētajā gadījumā tiesas spriedumā pieteicējai piemērotās soda naudas samērīgums šādā veidā nebija vērtēts.

KONTEKSTS:

2019. gadā PTAC atzina SIA "Cityparks Latvija" īstenoto komercpraksi par negodīgu un piemēroja soda naudu 50 000 eiro apmērā.

Iepriekš par uzņēmuma īstenoto komercpraksi centrā saņemtas vairāk nekā 400 patērētāju sūdzības, liecina PTAC sniegtā informācija. Uzņēmums PTAC lēmumam nepiekrita.

2021. gada sākumā Administratīvā apgabaltiesa atstāja spēkā PTAC lēmumu par autostāvvietu operatora SIA "Cityparks Latvija" īstenoto negodīgo komercpraksi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti