Panorāma

Naudas trūkuma dēļ alkoholiķi neārstējas

Panorāma

Šomēnes pastiprināti uzraudzīs sabiedrisko kārtību Rīgā

Aicina neveikt pašnodarbināto nodokļu avansus

Atcels pašnodarbināto nodokļu avansus, aicina tos tagad nemaksāt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Koalīcija ir vienisprātis, ka prasība saimnieciskās darbības veicējiem nodokļus maksāt avansā ir jāatceļ, un jau šonedēļ plānots šādu priekšlikumu izskatīt Saeimā. Tāpēc pašnodarbinātos aicina nemaksāt pirmo avansu, kas saskaņā ar pašreizējām normām jāpārskaita līdz 23. martam.

Pat ja Saeima priekšlikumu noraidīs, soda procenti nebūšot jāmaksā. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") norādīja, ka sliktākajā gadījumā izmaiņas pieņems nākamnedēļ.

"Ja Saeimas deputātiem nav iebildumu, tad faktiski jau šo ceturtdien varētu abos lasījumos šos vienkāršos grozījumus arī pieņemt," sacīja Kariņš.

Nacionālās apvienības pārstāvis, Saeimas deputāts Artūrs Butāns skaidroja, ka normu plāno piemērot ar atpakaļejošu datumu – no 1. janvāra.

"Ja tas tiks piemērots pēc nedēļas sliktākajā gadījumā un kāds būs veicis šo maksājumu, tad tas maksājums rādīsies kā iedzīvotāju ienākumu nodokļu pārmaksa. Ja kāds šīs dienas pēc 23. marta būs nokavējis, un mēs aicinām nesteigties, – nekādas nokavējuma naudas netiks uzrēķinātas," sacīja Butāns.

KONTEKSTS:

Līdz šim likums noteica, ka saimnieciskās darbības veicējiem reizi gadā aprēķina, kāds iedzīvotāju ienākuma nodokļa avanss viņiem ir jāmaksā četras reizes gadā. Prasība maksāt avansā bija atcelta kovida laikā, to sauca par vienu no nodokļu atbalsta pasākumiem.  Pēc tam, kad Valsts ieņēmumu dienests jau izplatīja atgādinājumu saimnieciskās darbības veicējiem par nodokļu avansa maksājumiem, pagājušajā nedēļā finanšu ministrs Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība") norādīja, ka avansa maksājumi bija jāatceļ jau sen, un atvainojās, ka tas tiek darīts novēloti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti