Rīta Panorāma

Daudzviet Ukrainas frontē notiek pozicionālas cīņas

Rīta Panorāma

Kāda ir ikdiena Lielvārdes gaisa spēku bāzē?

Lielbritānijas aizsardzības ministram interese par NATO vadītāja amatu

Lielbritānijas aizsardzības ministram Volesam interese par NATO vadītāja amatu

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Voless izrādījis interesi par NATO ģenerālsekretāra amatu. Tas kļūs vakants rudenī, kad to pametīs līdzšinējais ilggadējais bloka vadītājs Jenss Stoltenbergs. 

Voless medijiem norādīja, ka nekad nav slēpis interesi par ietekmīgo amatu. 

"NATO ģenerālsekretāram ir fantastisks darbs, un NATO ir neticami svarīga visu mūsu drošības daļa," norādīja amatpersona. 

Taču tas esot jāizlemj visiem pārējiem sabiedrotajiem. Viņš arī uzsvēra, ka ar prieku pilda pašreizējos pienākumus reformu un investīciju laikā, līdzīgi kā to dara Vācijas kolēģis Boriss Pistoriuss.

Jautājums ir aktuāls, jo Stoltenberga pilnvaru termiņš jau tika pagarināts, lai uzturētu stabilitāti blokā Krievijas iebrukuma Ukrainā  apstākļos. Viņš noraidījis iespēju turpināt darbu pēc septembra, tāpēc publiskajā telpā minēti vairāki iespējamo kandidātu vārdi, tai skaitā Igaunijas premjere Kaja Kallasa. 

Tikmēr pašreizējais NATO vadītājs vizītes laikā Portugālē atkārtoti aicinājis dalībvalstis palielināt izdevumus aizsardzībai. Stoltenbergs arī uzsvēra, ka palīdzība Ukrainai turpināsies un jūlija Viļņas samits nosūtīs spēcīgu atbalsta signālu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti