Banka «UBS» piedāvājusi miljardu dolāru konkurējošās bankas «Credit Suisse» iegādei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šveices lielākā banka "UBS" piedāvājusi vairāk nekā miljardu dolāru (930 miljoni eiro) par problēmās nonākušās konkurējošās bankas "Credit Suisse" iegādi, ziņo izdevums "The Financial Times". Šveices valdība ir gatava pieņemt ārkārtas risinājumus, lai palīdzētu pēc iespējas ātrāk noslēgt apjomīgo darījumu, kas ļautu nomierināt globālo finanšu sistēmu. 

Banka «UBS» piedāvājusi miljardu dolāru konkurējošās bankas «Credit Suisse» iegādei
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Pirms 167 gadiem dibinātā "Credit Suisse" pēdējos gados bija ierauta vairākos skandālos, kuru dēļ bankas vērtība ievērojami samazinājās, taču bažas par bankas maksātnespēju pieauga pēc tam, kad pagājušajā nedēļā krahu piedzīvoja divas ASV bankas – "Silicon Valley Bank" un "Signature Bank".

"Credit Suisse" šonedēļ aizņēmās 54 miljardus dolāru (50 miljardi eiro) likviditātes nodrošināšanai, taču tas neapturēja bankas akciju cenu kritumu.

Šveices finanšu nozares regulators cer, ka "Credit Suisse" pārdošanas darījumu izdosies noslēgt līdz pirmdienas rītam, kad darbu atsāks finanšu tirgi.

KONTEKSTS:

"Credit Suisse" ir viena no 30 bankām pasaulē, kas ir pārāk lielas, lai ļautu tām bankrotēt. Pērn tai bija lielākie zaudējumi kopš 2008. gada finanšu krīzes – 7,5 miljardi eiro, bankas akciju vērtība kritusies, tās liels akcionārs atteicās papildus investēt bankā.

"Credit Suisse" paziņoja, ka no centrālās bankas aizņemsies līdz 51,4 miljardiem eiro. Pēc šī paziņojuma "Credit Suisse" akciju vērtība kāpa par 40%. Analītiķi gan pieļāva, ka bankas nepatikšanas, visticamāk, beigsies ar to, ka kredītiestādi pārņems tās konkurente – lielākā Šveices banka "UBS Group AG".

Analītiķi mierina, ka banku sektorā nav gaidāma krīze kā 2008. gadā.  Izskan arī viedokļi, ka banku nedienās vainojama gan procentu likmju celšana, gan nepietiekama regulatoru uzraudzība un paļaušanās, ka bankas sevi pašas lielā mērā var regulēt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti