19 no 20 «Dinaz» degvielas uzpildes stacijām apturēta licence

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests apturējis licenci 19 no 20 zīmola "Dinaz" degvielas uzpildes stacijām, kas pieder SIA "Latvijas nacionālā naftas kompānija". Tas nozīmē, ka legāli šīs stacijas degvielu tirgot nedrīkst. Lauvas tiesa šo degvielas uzpildes staciju atrodas Latgalē.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme
00:00 / 01:14
Lejuplādēt

"Tika konstatēts pēc ilgstošas sarakstes un uzņēmumu konsultēšanas, ka diemžēl līdz pat decembra pēdējai dienai "Latvijas nacionālā naftas kompānija", kurai pieder "Dinaz" uzpildes stacijas, nav izpildījusi noteikumus par kases sistēmām, kas gan pieņemti jau pirms sešiem gadiem. Šāda veida stacijas darboties vairs nedrīkst šajā gadā. Kompānija bija darījusi zināmu, ka viņiem ir noslēgts līgums un ir grafiks, ka līdz februārim viņi to izdarīs. Bet, sazinoties ar viņu apkalpojošo uzņēmumu, tika iegūta informācija, ka šādas vienošanās nav.

Faktiski nekāda iespēja pildīt Ministru kabineta noteikumus - tirgot legāli un reģistrēt visas darbības - konkrētās degvielas uzpildes stacijās nav iespējama.

Šajā gadījumā ieņēmumu dienestam nebija citas izejas - gan normatīvajos aktos, gan pēc visām konsultācijām - kā pārtraukt šo degvielas uzpildes stacijas darbību, izņemot vienu, kurai sistēma ir nodrošināta," stāstīja Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti