Reitingu aģentūras: «Silicon Valley Bank» sabrukuma ietekme uz Eiropas bankām ir ierobežota

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Satricinājums ASV banku sektorā pēc "Silicon Valley Bank" (SVB) pēkšņās maksātnespējas uz Eiropas bankām radīs vien ierobežotu ietekmi, paziņojušas starptautiskās reitingu aģentūras "Moody's" un "S&P Global".

ASV finanšu uzraudzības iestādes piektdien apturēja Savienoto Valstu 16. lielākās bankas SVB darbību, lai aizsargātu noguldītājus. Bankas nodaļas pirmdien atsāka darbu federālo iestāžu kontrolē.

Tāpat finanšu problēmu dēļ apturēta Ņujorkas bankas "Signature Bank" darbība.

"Moody's", kas samazinājusi ASV banku sektora kredītreitinga nākotnes perspektīvu no stabilas uz negatīvu, norāda, ka šīs situācijas ietekme uz Eiropas bankām ir ierobežota, ņemot vērā Eiropas finanšu institūciju struktūru, kurā bankas lielāku daļu noguldījumu izvieto centrālajās bankās.

Aģentūra piebilst, ka parāda vērtspapīri Eiropas banku bilancēs veido mazāku daļu salīdzinājumā ar Amerikas finanšu iestādēm.

Tikmēr "S&P Global" skaidro, ka tām Eiropas bankām, kurām aģentūra nosaka kredītreitingus, nav tāds pats ekonomikas modelis vai finansēšanas avoti kā ASV bankām, tāpēc ir maz ticams, ka ietekme uz Eiropas bankām būtu nozīmīga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti