Rīta Panorāma

Intervija ar Saeimas deputātu (Stabilitātei!) Alekseju Rosļikovu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar Ministru prezidentu (JV) Krišjāni Kariņu

Kariņš: Sociālā nodokļa pārdale par labu veselības aprūpei nozīmētu atņemt pensionāriem pensijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") skeptiski vērtē veselības ministres Līgas Meņģelsones (deleģēta no "Apvienotā saraksta") šajā nedēļā izteikto priekšlikumu 14% no valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām jeb sociālā nodokļa novirzīt veselības aprūpei.

Premjers Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma" atzīmēja, ka valstij ir daudz vajadzību, piemēram, šobrīd ir svarīgi drošības jautājumi, dzelzceļa projekta "Rail Baltica", arī kopumā Latvijas ekonomikas attīstība.

Viņš sacīja, ka pilnīgi iespējams, ka sociālā budžeta finansējumu būtu iespējams dažādi pārdalīt, taču tas nenozīmētu, ka tā rezultātā būtu vairāk naudas. Gadījumā, ja daļa sociālā budžeta tiktu novirzīta veselības aprūpei, būtu jādomā, kā finansēt to, kam attiecīgie sociālā budžeta līdzekļi piešķirti līdz šim.

"Sociālais budžets ir mūsu pensijas. Mēs varam 14% no sociālā budžeta novirzīt veselības aprūpei. Tātad ierosinājums faktiski ir atņemt pensionāriem pensijas. Es taču to nevaru pieļaut. (..)

Tas ir atkal viens piedāvājums, kas skatās nevis uz visu ainu, bet šauri, neinteresējoties par pārējiem (..)," teica Ministru prezidents.

KONTEKSTS:

Pataban veselības aprūpei novirza 1% no sociālā budžeta. Taču veselības ministre šonedēļ LTV raidījumā "Rīta panorāma" pauda viedokli, ka veselībai būtu jānovirza vismaz 14%, un tad nozare nevis lūgtos pēc naudas, bet būtu konkrēts pietiekams finansējums.  

Meņģelsones priekšlikums tiks vērtēts koalīcijas nodokļu politikas darba grupā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti