15 miljonus pārdala kompensācijām sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No jauno vilcienu iegādei paredzētajiem līdzekļiem 15 miljonus eiro pārdalīs zaudējumu kompensācijai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem.

Saeima piekritusi 2021.gada budžetā apropriācijas pārdalei 15 miljonu eiro apmērā uz līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Nauda paredzēta zaudējumu kompensēšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem par 2021.gadu.

Finansējumu pārdalīs no Satiksmes ministrijas budžeta dotācijas jauno vilcienu iegādei un remonta centra izbūvei. Skaidrots, ka Covid-19 pandēmijas ietekmes rezultātā ir nobīde vilcienu ražošanā. Līdz ar to šogad netiks izlietoti 15 miljoni eiro.

Satiksmes ministrijā ziņu portālam LSM.lv norādīja, ka būtiska nobīde vilcienu iepirkuma procesā netiek prognozēta.  

Arī uzņēmumā “Pasažieru vilciens” skaidroja, ka nobīde nav mainījusies un tā ir jau iepriekš zināma. Proti, līdz šī gada beigām vajadzēja saņem pirmo iepirkumā paredzēto testa vilcienu, bet tā saņemšana nobīdījies uz martu vai aprīli. Darbs ar ražotāju "Škoda" notiekot, un atbilstošs maksājums notiks nākamgad, kad tiks sasniegts noteikts iepirkuma etaps.

Līgums par 32 jaunu elektrovilcienu piegādi, ko “Pasažieru vilciens” un “Škoda Vagonka” parakstīja 2019.gada vidū, paredz, ka pirmie vilcieni tiks piegādāti 2022. gada pirmajā pusgadā, bet līdz 2023. gada beigām pasažieru pārvadājumi tiks veikti jau ar visiem 32 jaunajiem vilcieniem.

KONTEKSTS:

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) 2019. gada jūlija sākumā atļāva "Pasažieru vilcienam" slēgt līgumu ar uzņēmumu "Škoda Vagonka" par 32 elektrovilcienu iegādi.  Ministru kabinets  atbalstīja valsts budžeta ilgtermiņa saistības 255,889 miljonu eiro apmērā "Pasažieru vilciena" elektrovilcienu iepirkuma finansēšanai. "Pasažieru vilciens" un “Škoda Vagonka" vadība  parakstīja līgumu par 32 jaunu elektrovilcienu piegādi. Līgums paredz, ka līdz 2023. gada beigām būs piegādāti visi vilcieni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti