Tiesa piekrīt patērētāju sargu lēmumam vērsties pret negodīgiem tirgoņiem internetā «SMS Solutions»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Administratīvā rajona tiesa noraidījusi SIA "SMS Solutions" (iepriekš SIA "CDR") pieteikumu atcelt Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) lēmumu par pagaidu noregulējumu un negodīgas komercprakses izbeigšanu.

Ar tiesas spēkā atstāto lēmumu uzņēmumam noteikts pienākums nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi saistībā ar tā sniegtajiem pakalpojumiem un piedāvātajiem tehniskajiem risinājumiem, pieslēdzot un pieprasot maksu patērētājiem par nepasūtītiem maksas abonēšanas pakalpojumiem.

PTAC informēja, ka, pamatojoties uz lietā konstatētajiem faktiem un izvērtētajiem pierādījumiem, tiesa ir secinājusi, ka PTAC lēmums ir tiesisks un pamatots.

Tiesas ieskatā PTAC ir pareizi identificējis, ka SIA "SMS Solutions" saimnieciskās darbības veids ir paaugstinātas maksas satura un maksas abonēšanas pakalpojumu pārdošana, reklamēšana, piedāvāšana. Šādas darbības ir atzīstamas par komercpraksi Negodīgas komercprakses aizlieguma likuma izpratnē.

PTAC skaidroja, ka SIA "SMS Solutions" īstenotās komercprakses rezultātā daudzi patērētāji pakalpojuma pieslēgšanas brīdī abonēšanas līguma noslēgšanas faktu nemaz nav apzinājušies un par to, ka maksas abonēšanas pakalpojums ir pieslēgts, uzzinājuši, saņemot rēķinu no mobilo sakaru operatora. Šāda komercprakse Negodīgas komercprakses aizlieguma likuma izpratnē ir atzīstama par agresīvu.

Patērētāju tiesību sargu vērtējumā SIA "SMS Solutions", nesniedzot atbildi uz patērētāju sūdzībām vai pēc būtības neņemot vērā izteiktos iebildumus attiecībā uz nepamatotu pakalpojuma pieslēgšanu, būtiski ierobežojusi patērētājiem iespēju risināt strīdus, tai skaitā iebildumus par naudas summas atmaksu par nepamatoti pieslēgtajiem pakalpojumiem. Tādējādi minētā uzņēmuma rīcība ir negatīvi ietekmējusi vai varēja ietekmēt daudzu patērētāju ekonomiskās intereses, tostarp radot patērētājiem zaudējumus. Šāda rīcība uzskatāma par profesionālajai rūpībai neatbilstošu negodīgu komercpraksi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti