No jūnija saruks siltumenerģijas tarifi Ķekavā, Limbažos, Valmierā, Aizkrauklē, Jēkabpilī un Baložos

Vairākās apdzīvotās vietās siltumenerģijas tarifi turpinās samazināties arī jūnijā. Ar šā gada 1. jūniju tie būs zemāki Ķekavā, Limbažos, Umurgas ciemā, Valmierā, Aizkrauklē, Jēkabpilī un Baložos, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

"Lai arī apkures sezona ir noslēgusies, māju apsaimniekotāji siltumenerģiju turpina izmantot aukstā ūdens uzsildīšanai, nodrošinot māju iedzīvotājus ar karstā ūdens padevi. Tādēļ pozitīvi vērtējam siltumenerģijas tarifu samazināšanos arī vasaras mēnešos, ņemot vērā, ka karstā ūdens sagatavošanas maksas aprēķinā piemēro SPRK apstiprinātos siltumenerģijas gala tarifus," skaidroja SPRK priekšsēdētāja Alda Ozola.

Ķekavā par 54,9% zemāks tarifs 

Ķekavā no šā gada 1. jūnija siltumenerģijas tarifs būs par 54,9% zemāks, un tas būs 94,06 eiro/MWh līdzšinējo 208,59 eiro/MWh vietā. Siltumenerģijas tarifs samazinājies, pateicoties dabasgāzes cenas samazinājumam.

Beidzoties iepriekšējam dabasgāzes piegādes līgumam, SIA "Ķekavas nami" izsludināja publisko iepirkumu, noslēdzot jaunu dabasgāzes piegādes līgumu ar zemāku cenu. 

Limbažos par 20,1% zemāks tarifs

Limbažos un Umurgas ciemā no šā gada 1. jūnija siltumenerģijas tarifs būs par 20,1% zemāks, un tas būs 79,42 eiro/MWh. Siltumenerģijas tarifa izmaiņas ir saistītas ar šķeldas cenas samazinājumu.

Komersants, veicot publisko iepirkumu, noslēdza jaunu šķeldas piegādes līgumu, starp visiem piedāvājumiem izvēloties zemāko piedāvājuma cenu. 

Saruks tarifs arī Valmierā

No šā gada 1. jūnija siltumenerģijas tarifs Valmierā būs 88,54 eiro/MWh līdzšinējo 90,55 eiro/MWh vietā. Tarifa samazinājums saistīts ar iepirktās siltumenerģijas izmaksu kritumu. Komersanta tarifā iekļautās iepirktās siltumenerģijas izmaksas veido lielāko daļu no kopējām izmaksām – 87,3%.

Komersants siltumenerģiju iepērk no trim siltumenerģijas ražotājiem, tostarp AS "Valmieras piens", kurai  SPRK apstiprinājusi par 12,7% zemāku siltumenerģijas ražošanas tarifu.

Zemāks tarifs arī Aizkrauklē 

Ar šā gada 1. jūniju Aizkrauklē siltumenerģijas tarifs būs 77,66 eiro/MWh, līdzšinējo 81,61 eiro/MWh vietā. Tarifs samazinājies, pateicoties dabasgāzes cenas samazinājumam biržā.

Ņemot vērā tirgū esošās tendences, komersants pārskatījis dabasgāzes piegādes līgumā noteiktos nosacījumus un cenu.

Jēkabpilī tarifs saruks par 8,7%

Tarifs Jēkabpilī ar šā gada 1. jūniju samazināsies par 8,7%, un tas būs 98,90 eiro/MWh. Siltumenerģijas tarifs samazinājies, pateicoties gan dabasgāzes cenas, gan šķeldas cenas un iepirktās siltumenerģijas izmaksu samazinājumam.

Baložos par 7,2% zemāks tarifs

Baložos no šā gada 1. jūnija siltumenerģijas tarifs samazināsies par 7,2%, un tas būs 145,24 eiro/MWh. Siltumenerģijas tarifa izmaiņas saistītas ar iepirktās siltumenerģijas izmaksu samazinājumu.

Komersants siltumenerģiju iepērk no siltumenerģijas ražotāja – SIA "Baložu siltums", kam SPRK apstiprinājusi par 8,1% zemāku siltumenerģijas ražošanas tarifu.

SPRK atzīmēja, ka noteikto (piedāvāto) siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķinu un pamatojumu visi komersanti iesnieguši laikā no šā gada 21. aprīļa līdz 27. aprīlim. SPRK, izvērtējot komersantu iesniegto pamatojumu, secināja, ka noteiktie (piedāvātie) tarifi ir pamatoti un atbilstoši metodikai.

Kopumā SPRK izskatīšanā ir vairāk nekā 30 pilno siltumapgādes tarifu projektu. SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti