Rīta Panorāma

"Lapsenes" debijas albumu ieskandina duets ar Ozolu

Rīta Panorāma

Briti piegādās Ukrainai tālas darbības raķetes

Krievijā "pazudušas" ES tranzīta preces miljarda vērtībā

Medijs: Krievijā «pazudušas» ES tranzīta preces miljarda eiro vērtībā

Krievijā "pazudušas" tā dēvētā dubultā pielietojuma preces vairāk nekā miljarda eiro vērtībā, kas tranzītā tika sūtītas saņēmējiem Armēnijā, Kazahstānā un Kirgizstānā. Par to vēsta britu laikraksts "Financial Times".

Žurnālisti atsaucas uz atvērtiem avotiem un vēsta, ka preču "pazušana" konstatēta, izlases kārtībā veicot pārbaudes par divus miljardus eiro vērtu eksportu no Eiropas Savienības (ES). Tikai puse preču sasniegusi saņēmējus, bet pārējās preces palikušas Krievijā.

Publikācijā  norādīts, ka runa ir par tā dēvētajām dubultā pielietojuma precēm, ko var izmantota gan civiliem, gan militāriem mērķiem, tai skaitā lidmašīnu detaļām, optiskām iekārtām un gāzes turbīnām.

Krievijai sankcijas izdevies apiet ar aģentu, starpnieku un piegādātāju palīdzību, savienības muitas deklarācijās norādot nepatiesus galamērķus. 

Rietumvalstu amatpersonas jau iepriekš norādīja, ka šī ēnu tirdzniecības plūsma palīdzējusi Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam saglābt tautsaimniecību kara apstākļos. Tāpēc tā dēvētajā 11. ES sankciju paketē galvenā uzmanība tiks veltīta mehānismiem, lai aizdarītu spraugas jau noteikto ierobežojumu režīmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti