Dienas ziņas

Premjers: Ja neievedam darbaspēku, pensijas vecums būs jāceļ

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

"Latvijas pasts" piedāvā klientiem maksājumu kartes

Latvijas Pasts klientiem piedāvās VISA maksājumu kartes norēķiniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Pasta nodrošinātās Pasta norēķinu sistēmas (PNS) klientiem no 2023. gada aprīļa ir pieejamas VISA maksājumu debetkartes, kā arī sāk darboties mobilā lietotne "Latvijas Pasts Pay", paziņojumā medijiem informēja Latvijas Pasts.

Līdz šim PNS konts ļāva saņemt algu, pensiju, pabalstus un citus maksājumus, pārskaitīt naudu uz juridisku un privātpersonu kontiem pasta nodaļās, kā arī kredītiestādēs Latvijā un ārvalstīs, iemaksāt un izņemt no sava konta skaidru naudu, apmaksāt rēķinus par īres, komunālajiem un citiem pakalpojumiem, ko iepriekš varēja paveikt tikai pasta nodaļā.

Turpmāk PNS būs piesaistīta arī debetkarte, ar kuru varēs norēķināties tirdzniecības vietās un par pirkumiem internetā (ja karte būs reģistrēta drošiem darījumiem (VISA Secure) internetā), kā arī izņemt naudu jebkurā bankomātā.

Savukārt "Latvijas Pasts Pay" lietotne ļaus pārvaldīt naudu, izmantojot Latvijas Pasta kontu un VISA maksājumu karti: maksāt tirdzniecības vietās un internetā, pieprasīt bilanci, pieteikt virtuālās un fiziskās kartes, iesaldēt nozaudētu karti, iestatīt katrai kartei dienas un mēneša limitus, vērot savus izdevumus, darījumu vēsturi un pārskatus par izvēlēto laika periodu, saņemt tūlītējus paziņojumus par izdevumiem pēc katra maksājuma.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns norādīja, ka liela daļa finanšu pakalpojumu ir pārcēlusies uz digitālo vidi, ar to jārēķinās ikvienam mūsdienīgam uzņēmumam, nodrošinot pakalpojumus, kas atvieglo ikdienu klientiem.

Patlaban Pasta norēķinu sistēmai ir aptuveni 100 000 klientu un tiek prognozēts, ka daļa no tiem izvēlēsies saņemt arī maksājumu kartes.

Klientiem būs iespēja izvēlēties maksājumu karti, kas piemērotāka, ja nepieciešams izņemt skaidru naudu bankomātā, vai virtuālo karti, ja jāveic tikai maksājumi tirdzniecības vietās un internetā.

Maksājumu karte sniedz tādas pašas priekšrocības, kādas nodrošina jebkura mūsdienīga bankas karte: bezkontakta maksājumu iespēju, neievietojot karti POS terminālī un neievadot PIN kodu; algas, pensijas, pabalstu un citus pārskaitījumus uz kontu utt.   

PNS maksājumu kartei var pieteikties ikviens Latvijas valstspiederīgais – fiziska persona, kam ir funkcionējošs mobilais tālrunis, uz kuru tiks nosūtīta mobilā īsziņa ar informāciju par kartes PIN kodu un reģistrēto 3D paroli. Ja nav atvērts PNS konts, jāaizpilda pieteikums konta atvēršanai un maksājumu kartes noformēšanai Latvijas Pasta interneta vietnē pasts.lv. Ja PNS konts ir atvērts, jāaizpilda tikai pieteikums maksājumu kartes noformēšanai pasts.lv.

Maksājumu kartes izgatavošana ir maksas pakalpojums atbilstoši Latvijas Pasta noteiktajiem tarifiem.

Nākamais solis Latvijas Pasta maksājumu attīstībā varētu būt kredītkaršu ieviešana.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti