Krustpunktā

Krustpunktā: Narkologi ceļ trauksmi par jaunu narkotiku paveidu izplatīšanos Latvijā

Krustpunktā

Krustpunktā izvaicājam valsts kontrolieri Rolandu Irkli

Krustpunktā diskusija: Vai brīvdienās vajadzētu slēgt lielveikalus?

Ekonomikas ministrija ir skeptiska par lielveikalu darba ierobežošanu brīvdienās

Ekonomikas ministrija ir skeptiska par tirdzniecības centru un lielveikalu darba laika ierobežošanu brīvdienās un svētku dienās.

Ieceri par lielveikalu darba laika ierobežošanu rosināja un diskusijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" aizstāvēja zemkopības ministrs Didzis Šmits ("Apvienotais saraksts"). Ministrijā tiekot strādāts pie attiecīgo izmaiņu piedāvājuma.

Savukārt skepsi par to pauda Ekonomikas ministrijas Iekšējā tirgus departamenta Konkurences, tirdzniecības un patērētāju tiesību nodaļas vadītājs Didzis Brūklītis.

"Darba laiks ietekmē ne tikai patērētāju uzvedību vai ieradumus, bet arī kopumā visu ekonomiku. Ar darbalaika ierobežojumiem ir saistīti gan  darbaspēka un patērētāju ieradumi, gan nodokļu ieņēmumi un kopējā ietekme uz ekonomiku," sacīja Brūklītis.

Pašlaik ministrija bez dziļākas izpētes nesaskata, kā rīkoties, lai, "mēģinot risināt vienu problēmu, mēs neiebraucam otrā grāvī".

Tikmēr Rīgas mērs Mārtiņš Staķis vērtēja, ka lielveikalu darba ierobežošana brīvdienās nebūtu brīnumlīdzeklis tam, lai atdzīvinātu pilsētas centru, tomēr tai varētu būt zināms efekts. Rīgas domē gan apsver ieceri piešķirt grantus uzņēmējiem telpu īrei Rīgas centrā.

Vienlaikus, viņaprāt, nevar pilnīgi visus jautājumus ļaut atrisināt brīvajam tirgum, bet būtu svarīgi, lai brīvdienās un svētku dienās ļautu atpūsties arī tirdzniecības centru darbiniekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti