12 biznesa idejas programmas «Impulss» programmā Daugavpilī saņem «zaļo gaismu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Seši ražošanas un seši pakalpojumu sniegšanas projekti sīvā konkurencē no 37 Daugavpils pilsētas domes atbalstam pieteiktajiem projektiem guva akceptu savas biznesa idejas realizēšanai. Pašvaldība kopumā programmai "Impulss" atvēl gadā ap 60 000  eiro, bet maksimālais granta apjoms vienam projektam ir 7000 eiro.

Grantu programma "Impulss" Daugavpilī darbojas jau septīto gadu. Gadu no gada interese par to tikai aug, tā, analizējot šī gada pieteikumu skaitu, apliecināja domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska.

12 biznesa idejas programmas «Impulss» programmā Daugavpilī saņem «zaļo gaismu»
00:00 / 04:56
Lejuplādēt

"Šogad konkursā bija rekordliels pretendentu pieteikums – 37, un mēs atbalstījām 12 biznesa idejas. Pašvaldība kopumā šogad programmai "Impulss" piešķīra 60 000 eiro, bet atbalstītās idejas ir visdažādākajās jomās, ir gan ražotāji, gan pakalpojumu sniedzēji," stāstīja Jankovska. 

SIA "XL Food" ir to 12 uzņēmēju vidū, kas šogad saņēma Daugavpils domes "Impulss" programmas grantu. Līdzekļi nepieciešami jaunas lavašu cepšanas krāsns iegādei, un tas, kā stāsta uzņēmuma pārstāvis Artjoms, sekmēs gan ražošanas apjomu palielināšanos, gan arī radīs jaunas darbavietas, jo pieprasījums pēc produkcijas ir.

"Mēs jau piecus gadus ražojam kebabus, un šogad startējām programmā "Impulss", lai iegādātos jaunas iekārtas, lai ražotu ātrāk un vairāk. Mums piešķīra 5500 eiro. Patlaban pie mums strādā divi cilvēki, pie jaunā aprīkojuma strādās vēl klāt trīs. Šobrīd ar esošajām iekārtām mēs varam ražot 300 lavašus dienā, bet ar jauno aprīkojuma spēsim saražot 80 lavašus stundā. Pieprasījums ir gan no Lietuvas, gan Rīgas, jo mūsu lavašs pēc receptūras ir īpašs, unikāls," atklāja Artjoms.

Grantu programma "Impulss" Daugavpilī attīstās un dod iespēju realizēties arvien jaunām idejām, tā šo programmu vērtēja Daugavpils biznesa inkubatora vadītājs un konkursa eksperts Andrejs Zelčs.

Andrejs Zelčs
Andrejs Zelčs

"Impulss" ar katru gadu nedaudz uzlabojas, ir arvien stingrāki kritēriji, arvien vairāk tiek sekots līdzekļu izlietojumam. No gadu uz gada šīs biznesa idejas ir ļoti dažādas un krāsainas.

Šogad atkal caur šo programmu atbalstītas kārtējas biznesa ieceres, daudzas inovatīvas un paša biznesa inkubatora biedru piedāvātas, stāstīja Andrejs Zelčs.

"Man patīk tās idejas, kas vērstas uz ražošanu, kas aug un attīstās. Kur parādās arī vārds "eksports"," piebilda Zelčs.

Ikvienam "Impulsa" dalībniekam ir iespēja pieteikties pašvaldības grantam līdz 7000 eiro apmērā un rezultātā, ja projekts tiek īstenots, tas ir pienesums pilsētai, uzsver Daugavpils biznesa inkubatora vadītājs.

"Mēs gribam, lai rodas uzņēmums, lai rodas darbavietas, lai cilvēki strādā šeit, šajā reģionā un reģistrē uzņēmumu šeit, nevis aizbrauc prom. Tie ir kritēriji, uz ko balstās šie pieteikumi," sacīja Zelčs.

Ģimenes mini ceptuve "Nekomimi" Daugavpilī ir viena no pērnā gada "Impulsa" atbalstītajām idejām. Tā darbojas, un ideja ir bijusi dzīvotspējīga, stāsta kafejnīcas vadītāja Tatjana Belicka–Hsu.

"Kad mēs pieteicāmies, konkurence bija. Tās bija 29 biznesa idejas. Mēs saņēmām maksimālo summu 7000 eiro, iepirkām aprīkojumu – ledusskapi, cepeškrāsni, kafijas mašīnu. Biznesa ideja bija maza ģimenes ceptuve, kur strādā tika ģimene un tuvākie draugi. Tā arī bija vīra ideja, jo viņam bija pieredze šajā jomā Japānā, Taivānā, ASV. Vīram arī vectēvam ir bijusi sava ceptuve, tāpēc tas viņam ir gēnos un tāpēc arī patīk šis darbs," stāstīja Tatjana Belicka–Hsu.

Grantu programma "Impulss" Daugavpilī būs arī nākamgad, sola pašvaldībā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti