Dienas ziņas

Izotopus vēža diagnostikai turpmāk ražos Latvijā

Dienas ziņas

"Jaunā Vienotība" Valsts prezidenta amatam virza Rinkēviču

Eiropas komisāre: Mākslīgā intelekta regulēšanā nepieciešama vienotība

ES komisāre: Mākslīgā intelekta priekšrocības izmantojamas tikai tad, ja spēsim kontrolēt tā tumšo pusi

Pasaulē notiek arvien plašākas diskusijas par mākslīgā intelekta radītajām iespējām, kā arī par tā draudiem patērētājiem. Šī iemesla dēļ Eiropas Komisija piedāvājusi savus priekšlikumus nozares regulēšanai. Tiesa, izskan kritika, ka tie ir pārāk maigi.

Kā ceturtdien, viesojoties Rīgā, uzsvēra Eiropas Savienības konkurences komisāre Margrēte Vestagere, regulējums nedrīkst būt formāls, kas paredz decentrelizētu pieeju, kur kāds dara daudz, bet citi dara maz. Pieejai mākslīgā intelekta regulējumā jābūt vienotai visā Eiropā.

Vestagere norāda: lai ieviestu korektu kontroli, būs nepieciešama vienota darbība visā Eiropas Savienībā, nevis tikai atsevišķās valstīs.

"Ir tik daudz labu mākslīgā intelekta pielietojumu, lai iegūtu labākus diagnostikas rīkus, lai palīdzētu mums veikt darbus, kas var atbrīvot cilvēkus no uzdevumiem, kas prasa vairāk cilvēka intelekta. Mēs varam labāk regulēt satiksmi, mēs varam efektīvāk cīnīties pret klimata pārmaiņām.

Taču mākslīgā intelekta priekšrocības mēs varam izmantot tikai tādā gadījumā, ja spējam kontrolēt mākslīgā intelekta tumšo pusi," atzina Vestagere.

"Notiek diskusijas sabiedrībā par to, kā to izmantot un tajā pašā laikā kā būt kritiskiem pret to. Un, protams, ir jābūt modriem, lai pamanītu, vai regulējumā ir trūkumi, kuru likvidēšanā jāiesaistās mūsu demokrātijai."

Kontrolei ir svarīgi ļaut cilvēkiem saprast, vai kādu tekstu, attēlu vai jebko citu radījis mākslīgais intelekts, nevis cilvēks, uzsvēra komisāre.

Tāpat ir ļoti svarīgi, lai mākslīgajā intelektā netiktu ieprogrammēti cilvēku aizspriedumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti