Panorāma

ZZS un JV starpā neesot nepārvaramu pretrunu

Panorāma

Panorāma

Redz iespējas ASV investīcijām Latvijas tehnoloģiju jomā

ASV komisāre: Latvijas tehnoloģiju jomā varētu ienākt ASV investīcijas

Piektdien, 9. jūnijā, vizītē Rīgā ieradās par ASV tirdzniecības jautājumiem atbildīgā komisāre Ketrīna Taja. Ar amatpersonām komisāre pārrunāja ne tikai jautājumus par Eiropas Savienības (ES) un Amerikas tirdzniecību, bet arī iespējamas tiešas ASV investīcijas Latvijā, īpaši izceļot tehnoloģiju jomu.

ASV tirdzniecības ministres Ketrīnas Tejas rīts sākās ar vizīti Ministru kabinetā, tam sekoja viesošanās Ārlietu ministrijā. Savukārt vēlāk Kaja uzklausīja vairāku Latvijas tehnoloģiju prezentācijas par to darbību, kā arī viesojās Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU). ASV pārstāve par Latviju un tās tehnoloģiju jomu izteicās atzinīgi.

"Mani ļoti iespaidoja inovācijas, ko šeit redzēju, un tāpat arī latviešu stratēģiskā pieeja. Gan valdībā, gan arī nozarē un akadēmiskajās aprindās, kam ir apziņa par to, ka Latvija ir maza, bet ar neticamu spēju sist pāri savam svaram," stāstīja Teja.

ASV komisāre atzina, ka vizīte ļauj saskatīt, "cik stratēģiski un gudri Latvija virzās uz priekšu, lai attīstītu sevi un pozicionētu sevi kā inovatoru tehniskajās jomās". Teja pieļāva attīstīt sadarbību izglītības jomā:

"Es redzu, ka patiesībā pastāv ļoti spēcīga iespējama kombinācija starp mūsu tehniskajiem partneriem attiecībā uz mūsu izglītības sistēmām.

Domāju, ka šis ir ļoti auglīgs lauks mūsu sadarbības un darba tālākai attīstībai."

Kajas vizīti Latvijā par ļoti vērtīgu sauca arī viņas sadarbības partneris ES līmenī Valdis Dombrovskis, kurš arī piedalījās atsevišķās tās aktivitātēs.

"Protams, ASV valdības pārstāvja vizīte Latvijā ir laba iespēja prezentēt tās iespējas, kas ir Latvijā. Ir iespējas piesaistīt ASV interesi, potenciālas ASV investīcijas," sacīja Dombrovskis.

RTU pārstāvji norādīja, ka Latvija ir ļoti spēcīga, pat pasaules līmenī, vairākās tehnoloģiju jomās, piemēram, kvantu fizikā un tehnoloģijās, optikas zinātnē, kā arī fotonikā. Un tieši sadarbība šajās jomās ieintriģējusi arī Amerikas delegācijas pārstāvjus.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti