Valmieras novads uzņēmējdarbību cenšas veicināt ar atbalsta programmu «Zīle»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valmieras novadā noslēgusies pieteikšanās šī gada uzņēmējdarbības atbalsta programmai "Zīle". Šo programmu finansē novada pašvaldība, un tās mērķis ir stiprināt esošos uzņēmumus un arī sekmēt jaunu uzņēmumu veidošanu.

Valmieras novads uzņēmējdarbību cenšas veicināt ar atbalsta programmu "Zīle"
00:00 / 04:19
Lejuplādēt

SIA "Dautpro" uzņēmējdarbības atbalsta programmā "Zīle" finansējumu savām iecerēm guvis jau trīs reizes – izveidota darba laika uzskaites programma un tagad iegādāta jauna metināšanas tehnoloģija. "Tā ir impulsa metināšana. Pateicoties "Zīlei", esam ieguvuši finansiāli tādu iekārtu, kuru mēs nebūtu varbūt paši saviem spēkiem un līdzekļiem tik ātri iegādājušies kā tagad," pastāstīja uzņēmuma vadītājs Igors Zinkevičs.

Savukārt uzņēmums "Artifex", kas sniedz dažādus drukas un reklāmu izgatavošanas pakalpojumus, finansējumu ieguvis gan jaunu iekārtu etiķešu apstrādei, gan arī cenu rēķināšanas sistēmai. Uzņēmuma vadītāja Irita Kiršblūma norādīja, ka tas ļoti atvieglo darbu: "Tā galvenā doma, iegādājoties šīs lietas, ir, kā darīt lietas ātrāk, efektīgāk, tā, lai darbiniekiem ērtāk un arī kvalitāti līdz ar to var nodrošināt daudz augstāku."

Uzņēmējdarbības atbalsta programmas "Zīle" finansējums Valmieras novada uzņēmējiem ir pieejams sesto gadu. Un katru gadu uzņēmēju  interese aug.

"Gadu laikā ir radušies jauni uzņēmumi, un, protams, ir radītas jaunas darbavietas Valmieras novada iedzīvotājiem. Ir divas programmas: "Zīle startam" ir līdz 2000 eiro uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai pirmo divu gadu laikā, tad grants "Zīle inovācijām" ir no 2000 līdz 10 000 eiro," pastāstīja Valmieras Attīstības aģentūras biznesa atbalsta projektu vadītāja Justīne Skrastiņa.

Viens no šīs atbalsta programmas mērķiem ir sekmēt uzņēmumos inovatīvus risinājumus un arī radīt jaunus produktus.

"Viena daļa izvēlas iegādāties kādas nepieciešamās iekārtas, lai modernizētu ražošanas procesu un to padarītu kvalitatīvāku. Pagājušajā gadā, piemēram, SIA "Solidis" izveidoja paši savu iekārtu, respektīvi, tirgū jau bija analogi, bet tas nebija īsti tas, ko viņi vēlējās. Nu tad ar "Zīles" atbalstu viņi paši uzprojektēja un izveidota tieši tādu iekārtu, kādu vēlējās; tapa pilnīgi jauna, nekur nebijusi, ar kuras palīdzību viņi ražo koka rāmjus. Un lielākā daļa no šīs produkcijas tiek eksportēta. Mums pašiem ļoti interesants likās projekts, kura realizācijas procesā tika iegādāts drons, lai ar tā palīdzību varētu veikt mērījumus purvos, mežos," pastāstīja Skrastiņa.

Tāpat viens  no programmas mērķiem ir arī motivēt jaunos uzņēmējus, rosināt nebaidīties un uzsākt savu uzņēmējdarbību.

Jaunais uzņēmējs Elvis Čukurs demonstrēja pārvietojamo attēlu uzņemšanas un drukas staciju jeb, vienkārši sakot, foto kasti, kas ir visai iecienīta dažādos pasākumos.

Elvim pieteikšanās "Zīles" programmai bija pirmais mēģinājums uzņēmējdarbībā: "Es strādāju ikdienā algotu darbu, bet, tā kā visu laiku ir interese par kaut ko jaunu, nodomāju – nekas slikts jau nevar notikt. Pirmkārt, pamēģināšu rakstīt projektu, kas nekad nebija darīts. Tas jau bija interesanti – izdomāt, kā to pareizāk noformulēt. Esmu priecīgs, ka es to iespēju izmantoju, es domāju, ka tas ir pats sākums, – tam iziet cauri kaut vai tādā šķietami mazā līmenī un pēc tam jau tikai uzņemt jaunu informāciju un iet tālāk uz priekšu."

Aizvadītajā nedēļā Valmieras Attīstības aģentūrā tika izvērtēti šī gada pieteikumi, kopumā saņemts 31 atbalsta pieteikums. Starp tiem arī kāds visai interesants un ar tūrismu saistīts, proti, kazu audzētāji no Burtniekiem Dace Šulce un Jorens Gredzens vēlas iegādāties ratus, lai āžu pajūgā varētu vizināt tūristus.

"Jorens teica, tu izdomā tiem āžiem pielietojumu. Nu, un tad es izdomāju: lai velk ratus! No sākuma, tā kā Jorens jau arī nav bez rokām, domājām, ka paši uztaisīsim, bet saliekot visas tās sastāvdaļas kopā, ko tur pasūtīt, īpaši lētāk  jau nesanāk. Laiks vēl tam visam vajadzīgs. Nu, jātur īkšķi, lai viss izdodas, lai, rekur, šiem ir darbs nodrošināts, sevi atpelnīt," smejas Dace Šulce.

Tas, kuri pieteikumi šogad programmā "Zīle" Valmieras novadā tiks atbalsti, būs zināms šonedēļ.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti