«Credit Suisse» un «UBS» banku apvienošanās rezultātā darbu varētu zaudēt 36 000 darbinieku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Aptuveni 30% darbinieku varētu zaudēt amatu pēc tam, kad tiks pabeigta divu lielāko Šveices banku "UBS" un "Credit Suisse" saplūšana, vēsta Šveices plašsaziņas līdzekļi.

Kā zināms, martā lielākā Šveices banka "UBS" pārņēma savu konkurenti "Credit Suisse", lai glābtu šo banku no iespējamā bankrota. "Credit Suisse" tika uzskatīta par sistēmiski nozīmīgu pasaules līmeņa banku un tās krahs izraisītu ievērojamas sekas daudzviet pasaulē.

Pēc "UBS" un "Credit Suisse" pilnīgas apvienošanās amatu visā pasaulē varētu zaudēt līdz pat 36 000 šo banku darbinieku. Šveices laikraksts "SonntagsZeitung", atsaucoties uz anonīmiem avotiem, raksta, ka jaunā bankas vadība apsver iespēju atlaist no 20% līdz 30% darbinieku.

Šveicē vien darbu varētu zaudēt ap 11 000 banku personāla. Pirms apvienošanās "UBS" strādāja ap 72 000 darbinieku, savukārt "Credit Suisse" bija ap 50 000 darbinieku.

KONTEKSTS:

"Credit Suisse" ir viena no 30 bankām pasaulē, kas ir pārāk lielas, lai ļautu tām bankrotēt. Pērn tai bija lielākie zaudējumi kopš 2008. gada finanšu krīzes – 7,5 miljardi eiro, bankas akciju vērtība kritusies, tās liels akcionārs atteicās papildus investēt bankā.

"Credit Suisse" paziņoja, ka no centrālās bankas aizņemsies līdz 51,4 miljardiem eiro. Pēc šī paziņojuma "Credit Suisse" akciju vērtība kāpa par 40%. Analītiķi gan pieļāva, ka bankas nepatikšanas, visticamāk, beigsies ar to, ka kredītiestādi pārņems tās konkurente – lielākā Šveices banka "UBS Group AG".

Analītiķi mierina, ka banku sektorā nav gaidāma krīze kā 2008. gadā.  Izskan arī viedokļi, ka banku nedienās vainojama gan procentu likmju celšana, gan nepietiekama regulatoru uzraudzība un paļaušanās, ka bankas sevi pašas lielā mērā var regulēt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti