Bordo vīna pētniecības institūta pārstāvji informē, ka 12 pudeles tiks iesaiņotas īpašos konteineros un nosūtītas kosmosā, bet vēl 12 pudeles līdzīga vīna atstās uz zemes salīdzināšanai.
Pētnieki vēlas uzzināt, kā ārpuszemes apstākļi ietekmē dzēriena sastāvu un garšu. Kosmosa stacijā ir iespēja izpētīt bezsvara stāvokļa un saules radiācijas ietekmi uz vīnu, un tas var palīdzēt uzlabot šī produkta ražošanu. Vīna darīšana ir sarežģīts ķīmisks process, kurā iesaistīts raugs un baktērijas, un tāpēc tas ir pateicīgs izpētes objekts.
Nākotnē šādus pētījumus plānots turpināt, un kosmosā nogādās vīnogulājus, kā arī citus augus un pārtikas produktus. Tas varētu palīdzēt izaudzēt izturīgākus augus, kas pielāgojas klimata pārmaiņām un spēj cīnīties pret slimībām.