Austrālijā mēģina atrast veidu, kā šampanieti ražot ātrāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Austrālijas vadošie vīndari meklē veidu, kā panākt, lai šampanietis būtu gatavs ātrāk, bet vienlaikus nezaudētu garšas kvalitāti. Ar ātrāku apstrādes laiku vīndari varētu krietni ietaupīt uz ražošanas izmaksām. 

Vīndari stāsta, ka meklē tādas īpašības kā medus, riekstu vai svaiguma garšu. "Mēs šos eksperimentālos vīnus salīdzinām ar tiem, kas darināti ierastajā veidā," viņi norāda.

Eksperimentu gaitā pēta, kā dažāda veida apstrāde ietekmē šampanieša garšu. Pētniecības periodā apstrādātas teju divtūkstoš dzirkstošā vīna pudeļu.

Vīna uzturēšanai ir savas izmaksas, jo vīns jātur atbilstošajā temperatūrā un jābūt plašai telpai, kur tos uzglabāt.

Citi vīndari ir vairāki ieinteresēti pašā procesā. Viņi norāda, ka jauns pagatavošanas veids dod papildu izvēles, kā vīnu darināt. "Cerams, ka neviens nepamanīs, ka ir kādas izmaiņas, ja nu vienīgi to, ka garša kļuvusi labāka," prognozē fermentācijas speciālisti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti