Sadaļas Sadaļas

Latvijas distanču slēpotāji pasaules čempionātā finišē septītajā desmitā

Raimo Vīgants trešdien Obersdorfā, Vācijā, sasniedza 61.vietu un bija labākais Latvijas distanču slēpotājs pasaules čempionātā 15 kilometru brīvā stila distancē, liecina organizatoru informācija. Septītajā desmitā finišēja arī 65.vietu ieguvušais Indulis Bikše.

Pasaules čempiona titulu nodrošināja Hanss Kristers Holunds ar rezultātu 33 minūtes un 48,7 sekundes. Sudraba laureāts Simens Hegstads Krīgers atpalika 20,2 sekundes, bet Haralds Estbergs Amundsens nopelnīja bronzas medaļu 35,6 sekundes aiz uzvarētāja. Visu goda pjedestālu aizņēma norvēģi, lai gan Pasaules kausa līderis Johaness Klebo nolēma nepiedalīties, savu starta vietu atvēlot 6.vietu ieguvušajam Sjūram Retem.

Vīgantu no čempiona šķīra četrarpus minūtes (+4:33,6).

Vēl divi Latvijas slēpotāji Niks Saulītis un Lauris Kaparkalējs ierindojās attiecīgi 90. un 97.vietā 106 dalībnieku konkurencē. 

Nestartēja itālieši, kuru delegāciju pilnā sastāvā atsauca no čempionāta vairāku saslimšanas gadījumu ar Covid-19 dēļ. Pirmie saslimušie bija sieviešu tramplīnlēkšanas komandas personālā, taču pāris dienas vēlāk inficēšanos konstatēja arī citās disciplīnās, tādēļ Itālijas sportisti čempionātā vairs nestartēs.

Jau vēstīts, ka otrdien 10 kilometru brīvā stila distancē sievietēm 35.vietu izcīnīja biatloniste Baiba Bendika, kura uz brīdi pārkvalificējās par distanču slēpotāju.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 7. martam, medaļas vēl sadalot stafetēs sievietēm un vīriešiem, kā arī nosakot labākos garākajās individuālajās distancēs 30 kilometros dāmām un 50 kilometros kungiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Ziemas sports
Sports
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt