Sporta studija

«Robots» - cerīgā Latvijas kamaniņu ekipāža

Sporta studija

Pētera Skudras stāsts par Rīgas «Dinamo» sezonu

Baiba Bendika gatavojas startēt pasaules čempionātā slēpošanā

Biatloniste Bendika gatavojas startam pasaules čempionātā distanču slēpošanā

Pasaules čempionātu biatlonā veiksmīgi aizvadījusī Baiba Bendika gatavojas jaunam izaicinājumam un Obersdorfā, Vācijā, izmēģinās spēkus pasaules čempionātā distanču slēpošanā. 

Tā kā Bendikai nav Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ieskaites punktu, viņai pasaules čempionātā trešdien jāpiedalās kvalifikācijā 5 km brīvā stila distancē un jātiek 10 labāko vidū. Tas ļautu Baibai 2. martā startēt 10 km brīvā stila distancē, kur arī Latvijas labākajai distanču slēpotājai Patrīcijai Eidukai varētu būt labākās iespēja sasniegt augstu rezultātu.

Baiba sarunā ar Latvijas Televīzijas "Sporta studiju" atzina, ka sev neierastā klasiskā stila slēpošanas distancēs startēt gan negrasās. Bendika jau kopš vasaras sākuma ar Eiduku apsvēra iespēju startēt kopā komandu sprintā. Maz gan ticams, ka tas īstenosies, jo Patrīcijai daudz spēka prasīja sezonā jau aizvadītās sacensības un papildu slodze šoreiz varētu būt nevietā.

Ir gan vēl viens būtisks apstāklis, kas var ietekmēt pasaules čempionāta norisi. Obersdorfā termometra stabiņš ir pakāpies līdz divciparu skaitlim un prognozes paredz, ka siltums tuvākajā nedēļā daudz neatkāpsies. 

Lai mazinātu slēpošanai nelabvēlīgo laikapstākļu ietekmi, trešdien kvalifikācijas sacensības un ceturtdien ieplānoto sprintu pārcēla uz agrākām rīta stundām. Par citām sacīkstēm gala lēmums vēl nav pieņemts, jo vairākas lielās televīzijas gribētu nedēļas nogalē saglabāt iepriekš plānoto sacensību grafiku.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 7. martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Ziemas sports
Sports
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt