Rīta Panorāma

Intervija ar Maiju Ušču un Ojāru Balceru

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Sportistu brokastis ar Līnu Mūzi

Šķēpmetēja Mūze: Brokastīs ēdu visu, ko vēlos. Pamēģiniet omleti ar dārzeņiem

Līna Mūze vienīgā no Latvijas šķēpmetējām jau ir garantējusi dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs, kas pārceltas uz 2021. gada vasaru, un vieglatlēte var mierīgi tām gatavoties. Kā ikvienam sportistam, Mūzei labam dienas sākumam svarīgas ir brokastis – tā ir viņas mīļākā ēdienreize, jo ierobežojumi nav spēkā.

Brokastīs Mūze ierasti bauda, ko vēlas, bet nākamās maltītes dienas gaitā jau ir pakārtotas noteikumiem. Biežāk brokastu ēdienkartē Līnai ir putra, omlete un dabīgi jogurti ar musli. Latvijas Televīzijas "Rīta panorāmā" viņa gatavo gana sātīgu omleti  – lielas brokastis lielai dienai. 

Omletes pamatam Līna apcep sīpolus, burkānus, arī sēnītes, papriku un cukini, kā arī pievieno mazliet spinātu. 

"Brokastīs ēdu daudz, pat vienlīdz ar puišiem. Bet pusdienās un vakariņās ne tik daudz," savu maltīšu kārtību atklāja sportiste. "Enerģija ir vajadzīga, es to arī iztērēju." 

Līnai uztura padomus prasa arī brāļi, un viņa uzsver, ka nevajag daudz ēst, ja nav atbilstošas fiziskās slodzes. Možai dienai Mūzei no rīta palīdz auksta duša un viņa arī ieradusi dzert daudz ūdens. Ziemā Somijā aukstu dušu aizstāj lekšana āliņģī. 

Šķēpmetēja allaž rēķinās, ka sacensību norises vietās ir jāpielāgojas pieejamajai virtuvei, kas var būt ļoti plaša, tomēr ēdiens būtiski atšķiras no mājām. Tādēļ Līna rēķinās, ka uz Tokijas olimpiskajām spēlēm būs jāpaņem līdz gan putras, gan rupjmaize. 

Sacensībās, kur pulcējas daudzu valstu pārstāvji, Līna brokastīs ierasti visiem saka "Bon Appétit", jo visās valodās novēlēt labu apetīti nespētu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Vieglatlētika
Sports
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt