Tenisa ranga līderi Džokoviču «US Open» diskvalificē par trāpījumu tiesnesei

ASV atklātā tenisa čempionāta galveno favorītu Novaku Džokoviču svētdien "Grand Slam" turnīrā diskvalificēja astotdaļfinālā par netīšu trāpījumu ar bumbiņu līnijtiesnesei, vēstīja aģentūra AFP. 

Pasaules ranga līderis spēlē pret spāni Pablo Karenjo Bustu pirmajā setā bija iedzinējos ar 5-6, kad savā laukuma pusē pēc izspēles nevērīgi raidīja bumbiņu uz laukuma galu tiesneses virzienā. Bumbiņa trāpīja sievietei pa kaklu un bija dzirdams, kā viņa cīnās pēc elpas. Džokovičs piesteidzās pārliecināties, ka tiesnesei viss ir kārtībā, un pēc pāris minūtēm viņa piecēlās un aizgāja no laukuma. 

Pēc apmēram 10 minūšu sarunām ar turnīra arbitru mača galvenais tiesnesis pasludināja Karenjo Bustu par uzvarētāju. Pirms pamest kortu, Džokovičs un Karenjo Busta viens otram paspieda roku. 

 

Džokovičs ir tikai trešais tenisists, kas vīriešu vienspēlēs "Grand Slam" turnīros saņēma diskvalifikāciju. Pirms viņa tikpat bargi sodīja Džonu Makinroju 1990.gadā Austrālijas atklātajā čempionātā un Stefanu Kubeku 2000.gadā Francijas atklātajā čempionātā. 

Diskvalifikācija sagrāva šķietami visnotaļ drošās Džokoviča izredzes izcīnīt karjerā 18. "Grand Slam" titulu. Rafaela Nadala rēķinā ir 19 uzvaras augstākās raudzes turnīros, savukārt Rodžers Federers palicis nepārspēts 20 reižu. Nadals un Federers šoreiz Ņujorkā nespēlē. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Teniss
Sports
Jaunākie
Interesanti