Skeletonisti Dukuri un citi atzinīgi vērtē Soču trases kvalitāti

Uz treniņu nedēļu olimpiskajā Soču trasē pulcējušies braucēji atzinīgi novērtēja ledus kvalitāti, kas nav likusi vilties arī Latvijas skeletonistiem Martinam un Tomasam Dukuriem, otrdien informēja sacensību organizatori. Arī citi skeletonisti un bobslejisti praktiski ir vienisprātis, ka olimpiskās trases kvalitāte ir būtiski uzlabojusies salīdzinājumā ar pavasari.

Ledus Sočos ir kļuvis daudz labāks, savukārt trase ir daudz ātrāka un sportistiem vieglāk braucama, notikušās pārmaiņas raksturoja brāļi Dukuri. Latvijas skeletonisti atzina, ka pašlaik Soču trasē viss ir daudz tuvāk olimpisko sacensību norisei un praktiski gatavs olimpiskajiem startiem. Dukuri sagaida, ka cīņai par olimpiskajām godalgām būs daudz skatītāju, jo jau pašlaik esot pārdotas gandrīz visas biļetes.

Ar trases kvalitātes pozitīvajām izmaiņām apmierināts ir Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis, kurš Sočos startēs karjerā otrajās olimpiskajās spēlēs. "Vislielākā atšķirība ir trase, pašlaik tā ir augstākā mērā laba. Uzskatu, ka te viss ir pienācīgā kārtībā," rīkotājiem teica Melbārdis.

Trasi kā ātru ar daudziem kāpumiem un kritumiem raksturoja pašreizējais pasaules čempions bobsleja četriniekiem vācietis Maksimilians Arnds, kam Sočos iepaticies. Arī Starptautiskās bobsleja federācijas (FIBT) prezidents Ivo Feriani pārliecinājies, ka pašlaik Sočos viss ir sarīkots ievērojami augstākā līmenī nekā testa sacensībās februārī.

Treniņnedēļā Soču olimpiskajā trasē no 8. līdz 19.novembrim piedalās 18 valstu 173 skeletonisti un bobslejisti. Nākamreiz sportisti Sočos ieradīsies tikai februārī olimpisko sacensību priekšvakarā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt