Gaidot Parīzes olimpiskās spēles, uzmanības epicentrā izvirzīts milzīgā sporta pasākuma drošības aspekts, tomēr gana būtisks apsvērums ir arī sportistu ēdināšana.
"Pirmais ir kulinārijas izaicinājums, un mūsu mērķis ir dot ieguldījumu sportistu sniegumā ar vairāk nekā 500 receptēm, kā arī vides izaicinājums. Mūsu piedāvājumā 40% ir veģetārie ēdieni no sezonāliem un vietējiem produktiem. Trešais ir cilvēciskais izaicinājums, iesaistot visas mūsu komandas," teic vietējais šefpavārs.
Spēļu laikā apmēram 15 tūkstošiem sportistu būs jānodrošina trīs ēdienreizes dienā, un kopumā vairāk nekā miljonu maltīšu sagatavos un pasniegs 1000 pavāru un apkalpotāju.
Dalībniekiem piedāvās gaļas un zivju ēdienus, makaronus, picas, augļus, dārzeņus, un citus rūpīgi apstrādātus produktus, kas nodrošinās nepieciešamās uzturvielas.
Kopumā būs vajadzīgas apmēram 600 tonnas pārtikas, ko piegādās 100 vietējie uzņēmumi. Piemēram, aprēķināts, ka, izvietojot nepieciešamos burkānus rindā, tā stiepsies vairāk nekā 50 kilometru garumā.
Tomēr ražotāji lielu peļņu neiegūs. Kāds zivju audzētājs atzina, ka viņu pieņemt šo izaicinājumu motivē lepnums un lielāka atpazīstamība.
Šonedēļ ar piedāvājumu iepazinās olimpisko un paraolimpisko spēļu organizācijas komitejas locekļi, kas atzinīgi novērtēja topošā pasaules lielākā restorāna draudzīgo un cilvēcisko atmosfēru.
Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam. Savukārt paraolimpiskajām spēlēm starts tiks dots 28. augustā, tām norisinoties līdz 8. septembrim.