F-1 «Red Bull» komandu baro latvietis Niks Gulbergs

Jau desmit gadus latvietis Niks Gulbergs ir ''Formula 1'' komandas “Red Bull” šefpavārs. Viņš sāka darboties vienlaicīgi ar Sebastjanu Fetelu – viens virtuvē, otrs trasē. Niks bija uz goda pjedestāla, Markam Vēberam noslēdzot karjeru.

Viss sācies 18 gadu vecumā, kad Niks studējis Austrijā, Zalcburgas tūrisma skolā. Pirmos gadus viņš licis uzsvaru uz kalnu slēpošanu, taču 2005. gadā nākusi atskārsme, ka pasaules labāko trīsdesmitniekā viņš nevar ielauzties, un tad pieņēmis lēmumu pāriet tieši uz kulināriju, metot slēpošanu pie malas.

Pēc četriem studiju gadiem pasniedzējs viņam piedāvāja strādāt F-1 komandā. Sākums bijis ļoti grūts – šķitis par nenormāls ritms, 18 stundu darba diena. Jaunietis pat zvanījis tēvam un teicis, ka drīz atgriezīsies Latvijā, jo to nevarot izturēt. Taču izturējis.

“Ja man līdz šim bija licies, ka visi ir augstprātīgi un iedomīgi, tā noteikti nav. Televizorā viņi izskatās lēnāki, nekā ir patiesībā,” atzīst Gulbergs.

Uz jautājumu, ar kuru no F-1 pilotiem viņš labprāt iedzertu alu, Niks ātri atbild: ar Danielu Rikjardo, Daniilu Kvjatu un Fetelu. “Viņi ir prātīgi,” pilotus raksturo šefpavārs.

Labi atmiņā Nikam palicis Vēbers – viņš varējis arī pirms kvalifikācijas sacensībām ēst asus ēdienus. Kad pilots noslēdza savu karjeru, fotomirklī iemūžināts, kā Vēbers stāv uz goda pjedestāla kopā ar komandu, arī ar Niku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt