Nedēļas nogalē daudzviet sniega kārta pieaugusi par 10-12 centimetriem

Pēdējās dienās visā Latvijā, izņemot Liepājas pusi, papildinājušies sniega krājumi, visvairāk snidzis Latgalē un Vidzemē, kur sniega sega daudzviet kļuvusi par 10-12 centimetriem (cm) biezāka, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Alūksnē sniega kārtas dziļums pieauga no 43 cm piektdienas vakarā līdz 54 cm svētdienas vakarā. Tā ir biezākā sniega sega, ko Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valstī fiksējis pēdējo trīs gadu laikā - kopš 2010.gada, kad 5.martā Siguldā tika izmērīta 79 cm augsta sniega kārta.

Daugavpilī sniega segas biezums palielinājās no 10 līdz 22 cm, un tik daudz sniega Daugavpilī nav bijis kopš 2011.gada sākuma. Pēc svētdienas snigšanas Valkā sniega krājumi auguši no 21 līdz 32 cm, arī Priekuļos un Skrīveros sniega sega kļuvusi par 11 cm biezāka, sasniedzot attiecīgi 29 un 23 cm. Savukārt Zosēnos, Vidzemes augstienē, sniega segas augstums pieaudzis no 33 līdz 43 cm.

Valsts rietumu un centrālajā daļā sniega sega kļuvusi par 1-9 cm biezāka, vienīgi Liepājas pusē nav snidzis, Liepājā sniega segas vidējais biezums sarucis līdz diviem centimetriem. Bauskā, Kolkā un Rīgā izveidojusies 13 cm bieza sniega sega, Stendē ir 14 cm, Saldū - 17 cm, Ainažos - 19 cm sniega. Dobeli klāj tikai septiņi, Rucavu un Ventspili - pieci centimetri sniega.

Kopš mēneša sākuma valstī vidēji bijuši 22 milimetri nokrišņu jeb divas trešdaļas no mēneša normas. Visvairāk lijis un snidzis valsts austrumos, tostarp Daugavpilī nokrišņu daudzums sasniedzis 37, Alūksnē - 41 milimetru, kas ir vairāk par visa februāra normu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt