Kultūras ziņas

"M.Butterfly" pirmizrāde Dailes teātrī

Kultūras ziņas

Austrumi ienāk Rīgā

Žurnāls "Rīgas Laiks" atdzīvojas teātra izrādē

Žurnāls «Rīgas Laiks» atdzīvojas teātra izrādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pašlaik notiekošais žurnāla "Rīgas Laiks" festivāls pārsteidzis publiku arī ar teātra pirmizrādi "Gaismotāji", kas no nākamās nedēļas skatāma Jaunā Rīgas teātra repertuārā.

Izrādes teksts ir žurnālā "Rīgas laiks" vairāk nekā desmit gadu garumā publicētās sarunas ar filozofiem, dzejniekiem, fiziķiem un matemātiķiem, kā arī tā dēvētajiem vienkāršajiem cilvēkiem.

Gaismotāju lomās iejūtas Regīna Razuma, Kaspars Znotiņš un Kristīne Krūze. Izrādes režisore ir Anna Viduleja, kurai šī ir debija teātra režijā – līdz šim viņas vārds bija saistāms galvenokārt ar kino.

Izrāde pārslīd no tēmas uz tēmu: kāda ir dzīves jēga, kā gūt panākumus, ja esi modele ārzemēs, kas ir galvenais  17 gadus vecai meitenei un kas – 77 gadus vecam vīrietim. Dziļdomīgas atklāsmes nomaina banāli un ārišķīgi monologi; spīdošo kvadrātu iedegšanās un izdzišana iezīmē atšķirības ne tikai saturā, bet arī laika periodos, kuros veiktas intervijas ar varoņiem.

Lai arī scenogrāfa Andra Brežes telpas noformējums ir askētisks, "Gaismotāji" aizved skatītāju ceļojumā cauri dažādu cilvēku pieredzēm un uzskatiem, apstiprinot, ka interesanta saruna ir liela vērtība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti