Kultūras ziņas

Attiecības trijatā Seņkova izrādē Valmierā

Kultūras ziņas

Holokausta piemiņas dienā filma "Tumsas bērni"

Jaunie aktieri svin skolotājas jubileju

Zirgu pastā pirms Eižvertiņas jubilejas skatāma LKA aktieru diplomdarba izrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Teātra mājā "Zirgu pasts" 28. un 30. janvārī plkst. 19  notiks dramatiskā teātra aktieru mākslas specialitātes ceturtā kursa studentu bakalaura izrāde, kuru iestudējusi profesore Anna Eižvertiņa. Šai izrādei ir divas zīmīgas sakritības.

Izrāde notiek dienu pirms un dienu pēc Antona Čehova 155 gadu jubilejas un Annas Eižvertiņas 70 gadu dzimšanas dienas.

Eižvertiņa atzīst, ka otro reizi ar studentiem  iestudēt lielā krievu rakstnieka pēdējo lugu ar topošajiem aktieriem ir ne vien ļoti liela atbildība, bet arī milzīgs prieks. (2005. gadā „Ķiršu dārza” tēlus atveidoja toreizējie leļļu teātra aktieru specialitātes studenti Dana Lāce, Marija Bērziņa, Mārtiņš Brūveris, Andris Kalnozols un citi).

Krievu klasika vienmēr ir bijusi nozīmīga aktieru apmācības sastāvdaļa un tā ļauj jaunajiem aktieriem pārbaudīt savas spējas dažādu psiholoģisku tipu un raksturu tēlu interpretācijās.

"Topošie aktieri aizrautīgi, ar lielu pietāti un mīlestību mēģinājumos strādā ar šo sarežģīto dramaturģiju. Un mēs ļoti vēlamies, lai arī skatītājs izrādē sajustu mūsu kopēji veidoto savdabīgo atmosfēru," piebilst Eižvertiņa.

Raņevskas lomā - Agnese Cīrule, kura jau sekmīgi atveidojusi vairākas lomas Nacionālajā teātrī („Lilioms”, „Kabarē”). Gajevu atveido Reinis Boters, Lopahinu – Eduards Johansons, Aņu – Lelde Dreimane, Trofimovu – Jānis Kronis, Firsu – Raimonds Celms. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti