«Zirgu pastā» pirmizrādi piedzīvos aktieru un režijas kursa diplomdarbs «Zvēru stāsti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) teātra mājā “Zirgu pasts” 5. un 6. aprīlī plkst. 19 notiks Dramatiskā teātra aktiera mākslas un režijas mākslas 4. kursa studentu diplomdarba “Zvēru stāsti” pirmizrāde Mihaila Gruzdova režijā.

Dons Nigro ir joprojām rakstošs un aktuāls amerikāņu dramaturgs, uzrakstījis daudzas izcilas lugas un kino scenārijus un turpina radīt savstarpēji dziļi saistītu un ķermeniski daudzveidīgu dramatisko literatūru, piedzīvojot lielus panākumus. Viņš ir jau atzīts par amerikāņu literatūras klasiķi. Viņa darbus no citiem atšķir asa sociālā aktualitāte, filozofisks dziļums, viņa asprātīgais humors un ironija. Pats autors darbā “Zvēru stāsti” gribējis, lai skatītāji redzētu ne tik daudz pašus dzīvniekus, cik to, kā noteiktos zvēriņus uztver citi dzīvnieki – piemēram, diženie pērtiķi, kas iedomājas sevi par cilvēciskām būtnēm.

Luga “Zvēru stāsti” sastāv no vienpadsmit patstāvīgām, īsām ludziņām, kuras vieno viena tēma – cilvēku dzīves situācijas, viņu netikumi, kas apskatīti caur dzīvniekiem kā personāžiem. Tas ir ļoti plašs problēmu spektrs, kas skar bezpajumtniekus, psihiatriski slimus cilvēkus, bēgļus, diktatorus ar impērisku domāšanu un IGIL (''Islāma valsts'') organizāciju.

Režisors Mihails Gruzdovs saka: “Mēs nespēlēsim dzīvniekus, bet pētīsim cilvēciskās situācijas, viņu pasaules problēmas. Izrāde iecerēta ar lielu humora un ironijas devu, asu sociālu redzējumu un filozofisku vispārinājumu. Tā būs apokaliptiska akcija par cilvēkiem un citiem zvēriem.”

Aktieri, izdzīvojot 11 dažādas dzīves situācijas, meklē atbildes uz pasaulē aktuāliem jautājumiem – tādiem kā “kas es esmu?”, “ko es meklēju?”, “kādēļ es esmu radīts?”, “ko tas viss nozīmē?”, “priekš kam?”, “kāpēc?”.

Lomās -  Oskars Vīksne, Emīls Krūmiņš, Aminata Grieta Diarra, Elīna Avotiņa, Klinta Leja-Reinholde. Režisors – Mihails Gruzdovs. Scenogrāfija un kostīmi – Pamela Butāne. Komponists – Mārtiņš Zariņš

Interesentus aicinām biļetes iegādāties uz izrādēm 5. un 6.aprīlī plkst. 19 Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā “Zirgu pasts”. Biļetes iespējams iegādāties arī uz citiem datumiem – 18. un 20.maiju, kā arī 7.jūniju, kad izrādi rādīs diplomdarbu skates laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti