Zīmējumu teātris viesosies Ventspilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Zīmējumu teātris 15. aprīlī viesosies Ventspils Teātra namā „Jūras vārti”. Sestdienas rītu plkst. 11.00 ar stāstiem, dziesmām un rotaļām par vilku pelēci iekustinās labestīgā izrāde „Vilks”, lai pēcpusdienas atelpā plkst. 14.00 ļautos zīmējumu improvizācijas priekam izrādē „Lūdzu”.

Pelēcis, mežainis, vecbrālis, meža junkurs, lieltaurītis, spīdacis, jeb vienkārši vilks. Tos, kas vilka nebaidās, Zīmējumu teātris aizraus valodu mīklās un spēlēs, teikās un pasākās, dziesmās, rotaļās un uz baltās sienas uzburtos krāsu zīmējumos, atklājot vilka tikumus un netikumus un cilvēku prasmi ar tiem sadzīvot. Izrāde „Vilks” sākas ar baltu un tīru telpu un nepilnas stundas laikā pārtop krāsainā gleznā, kas teju kā multfilmā saplūst un kustas līdzi aktieru stāstiem.

Līdzās gleznotājai Andai Lācei un aktieriem Martai Ančevskai, Kārlim Krūmiņam un Varim Klausītājam, izrādē piedalās arī paši skatītāji, kas tiek aicināti uz skatuves zīmēt un spēlēties kopā ar aktieriem.

Kamēr mazie diendusā turpinās rotaļas ar vilku, zīmējumu izrāde „Lūdzu” uzrunās tos, kas gatavi sekot līdzi uz vietas uzburtam stāstam, pašu radītiem tēliem, lietām un notikumiem un to saspēlei uz baltā ekrāna. „Stāsts ir tikai stāsts līdz brīdim, kad to ierauga, bet ieraudzīt to palīdz parasts zīmējums”, saka izrādes autors un prasmīgs improvizators Varis Klausītājs. „Lūdzu” ikkatrā vietā top no jauna, un izrāde ik reizi ir pavisam cita, tāpēc Zīmējumu teātris aicina ikvienu ļauties iztēles plūdiem un īpašo Ventspils mirkļa izrādi veidot kopā.

Zīmējumos ievelk un stāstus rada teātra improvizators Varis Klausītājs. Aktīvi līdzdarbojas draugi un skatītāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti