Kultūras ziņas

Krievijas provokatīvais mākslinieks Oļegs Kuļiks Rīgā

Kultūras ziņas

Sākas "Skaņu mežs" 2013

Tiks atklāts Zīmējumu teātris

Zīmējumu teātrim – pastāvīgas telpas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vara Klausītāja „Zīmējumu teātrim" beidzot ir pastāvīgas telpas. Vēl tikai jāizpako krēsli un sestdien Tējas teātra zālē, Mūkusalas ielā 17, jaunā sezona varēs sākties . Pirmā izrāde – „7 pasakas par Ņukucīti".

Zīmējumu teātra vadītājs, režisors un aktieris vienā personā Varis Klausītājs savus skatītājus nedala bērnos un pieaugušajos, bet izrādes veido, kā pats saka, „lieliem un maziem ļaužiem".

„Ir jau tā auditorija ar visu ko iebarota, bet man liekas, ka tas, kas notiek šeit, zīmēšana, ka tu vari vilkt, krāsot, locīt papīru... tā ir rotaļa! Kad mēs esam mazi, mēs daudz nefilozofējam. Mūs bieži pat neinteresē pats stāsts, bet kāds tas ir," atklāj Zīmējumu teātra režisors Varis Klausītājs

Līdz šim tapuši četri ļoti atšķirīgi stāsti, kuri izrādīti dažādās Latvijas pilsētās un pat Briselē, taču pagaidām teātrim savas mājvietas nebija. Beidzot tas ir noticis – vēl tikai jāizpako krēsli, un sestdien Tējas teātra zālē, Mūkusalas ielā 17, jaunā sezona varēs sākties pastāvīgās telpās!

Pirmā izrāde – „7 pasakas par Ņukucīti"!

„Uz skatuves sienas  7 papīra loksnes, katra vēl septiņās kārtās, un uz šī lielā ekrāna tiek zīmēts, kāda loksne tiek noplēsta, kāda cita ievijas nākamajā, kamēr visas 7 pasakas izstāstītas," stāsta Klausītājs.

Jāpiebilst, ka izrādē bez Vara, Ņukucīša un Zaķa piedalīsies arī dejotāja Agnese Godjukova un māksliniece Anda Lāce.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti