Ziemassvētku jampadracis decembrī atdzims jaunā muzikālas izrādes veidolā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Decembrī pie skatītājiem pavisam jaunā muzikālas izrādes visai ģimene veidolā atgriezīsies latviešu iemīļotais ''Ziemassvētku jampadracis’’, caur muzikālu stāstu ar populāru Nacionālā, Dailes un Valmieras teātru aktieru un bērnu ansambļa ''Dzeguzīte’’ mazo dziedātāju līdzdalību ļaujot vēlreiz izdzīvot nedienām un prieka mirkļiem piesātināto Cīrulīšu ģimenes Ziemassvētku laiku, informē producents Niks Volmārs.

Izrāde veidota pēc režisora Vara Braslas 1993.gadā uzņemtās latviešu populārās filmas ''Ziemassvētku jampadracis’’ scenārija motīviem, kuru pamatā ir vācu autores Agneses Zaperes 1914.gadā tapušais stāsts ''Cīrulīši’’.

Lai arī starplaikā starp filmu un topošo izrādi jau izaugusi vesela paaudze, kā vienojošais elements starp tām būs vairāku aktieru un personāžu piedalīšanās, kurus labi atceramies no 90.gadu filmas. Tā, piemēram, klavierskolotāja sievas lomā iejutīsies viena no Vara Braslas filmas kādreizējām mazajām varonēm Liene Bērziņa (iepriekš - Liene Zostiņa), bet Brīnumbērna māti atveidos Indra Burkovska. Savukārt Cīrulīšu ģimenes bērnu lomās iejutīsies Latvijas Radio bērnu vokāla ansambļa ''Dzeguzīte’’ mazie dziedātāji grupas vadītājas Zigdas Martinsones vadībā.

Izrādes režisors un scenārija autors Ivars Lūsis stingri pieturējies pie filmas sižetiskajām vadlīnijām, saglabājot vēstījumu par ģimeni kā sabiedrības pamatvērtību.

''Ģimeniskums. Uzticēšanās. Paļāvība. Uzupurēšanās. Tie ir atslēgvārdi, kas raksturo ''Ziemassvētku jampadrača’’ stāsta būtību un kā tik ļoti pietrūkst mūsdienās. Ikvienam mākslas darbam vai notikumam, kas palīdz mūsu dzīvē ienākt gaišajam un labajam, ir milzīga vērtība, un tas ir ieguvums visai sabiedrībai,’’ savus spēka vārdus izrādes veidotājiem nodod Varis Brasla.

Savukārt Nacionālā teātra aktrise Indra Burkovska, kura izrādē atveidos Brīnumbērna māti, atzīst: „Ir tik patīkami atkal atcerēties šīs gaišās un siltās sajūtas, kuras valdīja Vara Braslas filmas uzņemšanas laikā. Priecājos, ka man atkal lemts tās izdzīvot.’’

Izrādē piedalīsies arī aktieri Elīna Vāne (Konkordijas jaunkundze), Mārtiņš Vilsons (Skaraiņa kungs), Regīna Devīte vai Inese Ramute (Kristīne) un Ivars Auziņš (klavierskolotājs Cīrulītis).

20.decembrī plkst.12 izrādi varēs noskatīties koncertzālē ‘’Rīga’’, 21.decembrī plkst.19 - Vidzemes koncertzālē ‘’Cēsis’’, 28.decembrī plkst.19 - Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, 3.janvārī plkst.17 - Latgales vēstniecībā „Gors''.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti