Žaņa Katlapa balvu pasniegs Viesturam Kairišam un Gunai Zariņai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Žaņa Katlapa balvu Lāčplēša dienā, 11.novembrī, pasniegs režisoram Viesturam Kairišam un aktrisei Gunai Zariņai, informēja Tukuma muzejs.

Jau ceturto reizi tiks pasniegta aktiera, režisora un pedagoga Žaņa Katlapa balva, kas tiek piešķirta par nacionālo vērtību apliecinājumu Latvijas teātra vidē. Apbalvošana notiks Tukumā, Durbes pilī.

Balva Kairišam un Zariņai piešķirta par ieguldīto darbu izrādē „Uguns un nakts” Nacionālajā teātrī. Kairišam – par augstvērtīgu izrādes režiju, bet Zariņai – par izcilu Spīdolas lomas atveidojumu. Laureātiem tiks piešķirta arī naudas prēmija.

Balvu veidojis mākslinieks, kalējs Gints Haņeckis no Tumes pagasta, kas ir aktiera, režisora un pedagoga Žaņa Katlapa dzimtā vieta.

Balvas pasniegšanas svinīgajā ceremonijā par godu brīvības cīņu varoņiem un laureātiem muzicēs pianiste Santa Jākobsone un tenors Juris Vizbulis.

Žaņa Katlapa balvu līdz šim saņēmusi dzejniece Māra Zālīte, aktrise un režisore Ināra Slucka, rakstnieks un dramaturgs Harijs Gulbis, režisors Alvis Hermanis, rakstniece Inga Ābele un režisore Māra Ķimele.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti