1:1

Juris Žagars par Dž.Dž. Džilindžeru un konfliktu Dailes teātrī

1:1

Juris Žagars par Dailes teātra pārbūves ideju

Juris Žagars par turpmāko Dailes teātra vadību

Žagars: Dailes teātra jaunajam mākslinieciskajam vadītājam jānāk no ārpuses

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dailes teātra jaunajam mākslinieciskajam vadītājam vajadzētu būt no ārpuses – intervijā LTV raidījumā “Viens pret vienu” sacīja aktieris, uzņēmējs, politiķis Juris Žagars.

Viņš noliedzoši atbildēja uz jautājumu, vai no Dailes teātra vidus redz nākamo māksliniecisko vadītāju: “No Dailes teātra vidus noteikti ne.” Viņaprāt, jaunajam vadītājam jānāk no ārpuses.

“Nevis tāpēc, ka Dailes teātrī strādā slikti režisori. Dailes teātrī ir ļoti labi režisori. Tāpēc, ka vienkārši tāda ir lietu kārtība. Un man grūti pateikt, kāpēc ir tāda sajūta,” sacīja Žagars.

Viņš noliedza, ka pats varētu pretendēt uz teātra mākslinieciskā vadītāja amatu.

Vienlaikus viņš atklāja, ka pēc diviem gadiem, kad beigsies Dailes teātra direktora Andra Vītola termiņš amatā, Žagars neizslēdz iespēju startēt konkursā uz šo amatu. “Tas ir tik tālu un neskaidri,” viņš piebilda.

Žagars LTV raidījumā arī komentēja situāciju ar aktieru izteikto neuzticību nu jau bijušajam Dailes teātra mākslinieciskajam vadītājam Dž. Dž. Džilindžeram.

KONTEKSTS:

Dailes teātra aktieru vairākums septembra beigās izteica neuzticību teātra mākslinieciskajam vadītājam Dž. Dž. Džilindžeram. Oktobra sākumā viņš parakstījis vienošanos par atkāpšanos no amata, vienlaikus paziņojot, ka vairs nedarbosies teātra nozarē.

Aktieri rosinājuši mākslinieciskā vadītāja funkcijas uzticēt pagaidu mākslinieciskajai padomei, lai neciestu teātra darbs. Dailes teātra direktors to atbalsta. Vienlaikus kultūras ministrs pieļauj, ka teātra darbībā varētu būt dažādi turpmākās darbības scenāriji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti