«Willa teātrī» pirmizrādi piedzīvos Dž. Dž. Džilindžera jaunākais iestudējums «Petuški»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pirmdien, 3. augustā, “Willa teātris” aicina uz Igora Gatina lugas "Petuški" jauniestudējumu Dž. Dž. Džilindžera režijā, kas notiks plkst. 19.00 K.K. fon Stricka villas zālē, informēja teātra pārstāvji.

“Willa teātris” savu vasaras teātra sezonu uzsāka jūnijā ar vairākām brīvdabas izrādēm fon Stricka villas dārzā, un nu pie skatītājiem nokļūs arī sezonas pirmā izrāde iekštelpās – Igora Gatina luga "Petuški" Dž. Dž. Džilindžera režijā.

Igors Gatins ir krievu dramaturgs, kā arī romāna "Reiz PSRS" (Однажды в СССР) un dzejoļu krājuma "Es visu nosapņoju" (Мне всё приснилось) autors. Petuški ir vieta, kur neviens nav nokļuvis, bet daudzi turp dodas, to nožēlo, bet atkal dodas. Lai meklētu un reizē pazaudētu sevi.

Tukšā vilciena vagonā satiekas leģendāras personības – amerikāņu skandalozais rakstnieks Čārlzs Bukovskis, krievu disidents Venedikts Jerofejevs un franču aktrise Marina Vladi. Vilcienā uz Petuškiem sievietes līdz šim nav manītas, bet šī reize ir citādāka. Marina arī ir nolēmusi veikt šo ceļu, lai censtos saprast, kāpēc inteliģenti, gudri vīrieši turp dodas un ir gatavi iemainīt sievieti un mīlestību pret Petuškiem.

Neviens no viņiem vēl nezina, kādu vietu atstās pasaules kultūras vēsturē. Paciest nožēlojamās dzīves bezcerību palīdz alkohols. Daudz alkohola. Turklāt ģēniju sarunām pa vidu rosās tāds kā Mefistofeļa līdzinieks – kaitinot, mulsinot un provocējot. Ceļā uz šo noslēpumaino vietu personāži cenšas rast atbildes jautājumiem, uz kuriem atbildēt tik īsā laika posmā nav iespējams – bieži pat viss dzīves laiks ir par īsu.

Lomās: Mārtiņš Vilsons, Varis Vētra un Aigars Vilims. Viņu daiļā pavadone – Lelde Dreimane. Režisors – Dž. Dž. Džilindžers. Telpa – Inga Alsiņa-Lasmane, kostīmu māksliniece – Ramona Lazda, režisora asistente – Linda Kalniņa, tulkojums – Evita Mamaja, dziesmu teksti – Igors Gatins, oriģinālmūzikas autori – Varis Vētra, Mārtiņš Vilsons.

"Petuški" pirmizrāde notiks 3. augustā plkst. 19.00 K.K. fon Stricka villas zālē, Aristida Briāna ielā 9, bet pēc tam tā tiks rādīta arī 10., 23. un 24. augusta vakaros. Biļetes uz izrādēm var iegādāties vietnē “Biļešu paradīze”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti