«Willa teātrī» aprīlī gaidāmas divas pirmizrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ceturtdien, 7. aprīlī, "Willa teātris" aicina uz lugas pirmizrādi "Magda/Eva. Jedem das Seine" Ģirta Ēča režijā. Savukārt otrdien, 12. aprīlī, pirmizrādi piedzīvos Vara Piņķa "Pilna slodze", informēja teātra pārstāvji.

"Willa teātris" pēc pandēmijas dēļ ieturētās pauzes atsāk darbu ar diviem jauniestudējumiem – Ģirta Ēča kara drāmu "Magda/Eva. Jedem das Seine" un traģikomisku stāstu par vienu spraigu dienu ierindas mūzikas skolas pedagoga dzīvē "Pilna slodze" Vara Piņķa režijā. Jaunās izrādes būs skatāmas jaunās telpās– Stabu ielā 18c, Rīgā.

Kā pirmo no izrādēm piesaka "Magda/Eva. Jedem das Seine" režisors Ģirts Ēcis: "Pie lugas dramatizējuma sāku strādāt 2020. gada martā, kad globālā pandēmija un daļējā karantīna lika aizdomāties par disciplinētu fašismu, kurš tiek balstīts uz bailēm par dzīvību, par iespējām organizēt cilvēku masas nezināmā virzienā un sekām, kuras būs jebkurā gadījumā. Tajā pašā laikā saglabāt cilvēcisko attiecību un vispārcilvēcisko pielāgošanos dotajiem apstākļiem, nezaudēt cilvēku kā vērtību kritiskos apstākļos. Šobrīd, kad kārtējais karš klauvē pie mūsu durvīm, tas ir īpaši nozīmīgi. Lūk, izrāde "Magda/Eva", kuras nosaukumu esmu papildinājis ar "Jedem das Seine" (frāze ņemta no latīņu "suum cuique" t.i. katram pēc nopelniem) uzrakstu, kurš tika iekalts virs koncentrācijas nometnes vārtiem Būhenvaldē. Luga būs balstīta uz Magdas un Evas dialogiem, pretnostatot divu sieviešu dzīves pieredzi. Evu – nevienam nezināmu "fīrera" mīļāko un "nācijas Māti" Magdu. Sievietēm jāpieņem lēmums, kuram viņas nav gatavas, lai mēs saprastu, kāpēc un uz ko ir balstīta motivācija iznīcināt sevi un tuvākos."

Lomās – Inga Alsiņa-Lasmane, Elīna Bojarkina un Varis Piņķis.

Savukārt 12. aprīlī būs skatāma lugas "Pilna slodze" pirmizrāde Vara Piņķa režijā. Izrāde ir traģikomisks stāsts par ierindas pedagogu, kurš strādā mūzikas skolā. Viena spraiga mācību diena liek uzdot eksistenciālus jautājumus par mācību procesa jēgu un pedagoga vietu tajā. Sabiedrībā, kas fokusējas uz bērniem kā esības centru, pasaulē, kas ir pilna strauju pārmaiņu, ir interesanti paraudzīties un pārskatīt robežas, kas valda starp bērniem un vecākiem, kā arī starp pedagogiem un skolniekiem.

"Izrāde ir apbrīnas pilns veltījums pedagogiem, kas ir šī iestudējuma pamata mērķauditorija un, protams, arī pusaudžiem un viņu vecākiem," teikts izrādes aprakstā.

Lomās – Inga Alsiņa-Lasmane, Rihards Zeļezņevs un Varis Piņķis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti