Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Surdo tulkojums. Kultūras ziņas

Viktora Coja dziesmas jaunā skanējumā

Viktora Coja dziesmas jaunā skanējumā – Rīgas Krievu teātrī mūziķim velta koncertizrādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Viens no Padomju Savienības sabrukuma simboliem ir Viktora Coja un grupas "Kino" dziesmas. 1990. gadā uz Talsu šosejas mūziķis gāja bojā, un šogad viņš būtu svinējis savu 60. jubileju. Ar koncertizrādi "Lūk, tā!" tagad Coju un viņa dziesmas atceras Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris.

Dziesmu "Kukuška" jeb latviski "Dzeguze" Viktors Cojs uzrakstīja Latvijā, Plieņciemā, kur kopā ar grupu "Kino" tika rakstīts jaunākais albums. Diemžēl ieraksta formā pie klausītājiem tā nonāca tikai pēc mūziķa traģiskās nāves. Tāpat kā šī, arī citas Coja dziesmas pieskaras kara, brīvības un pārmaiņu tēmām. 19 no tām ir izvēlējušies Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri un režisors Romans Smirnovs. Tagad "Hanzas peronā" tās skan koncertizrādē "Lūk, tā!".

Ar Oskara Pauliņa gaismu partitūru un Arta Dzērves video projekcijām koncertizrādi droši var saukt par iespaidīgu šovu. Un tomēr centrā ir mūzika, kas noteikti nav mēģinājums pietuvoties grupas "Kino" skanējumam. Pie tā piestrādājuši komponists Vladimirs Tuzovs un džeza mūziķe Evilena Protektore.

Grupai "Kino" ir publicētas vairāk nekā 100 dziesmas. Starp tām ir daudz priecīgu un gaišu tēmu. Tomēr žanriski šis iestudējums izskan kā poētiska drāma.

"Hanzas peronā" koncertizrāde "Lūk, tā!" izskanēs vēl astoņas reizes. Pēc tam, iespējams, tā būs skatāma arī uz Rīgas Krievu teātra skatuves.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti