Vijas Vētras mūža deja – grāmatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pasaulslavenā indiešu deju dejotāja šodien Rīgas Latviešu biedrības (RLB) nama Lielajā zālē sniedz koncertu, kas veltīts viņas 90 gadu jubilejai un 70 gadiem uz skatuves. Pasākumā tiks atvērta arī grāmata par mākslinieces radošo dejas mūžu „Vija Vētra. Deja – mans mūžs“, ko izdevis grāmatu apgāds „Madris”.

Unikālā grāmata albums atspoguļo Vijas Vētras – vienas no izcilākajām šī laikmeta pasaules dejas māksliniecēm – dzīvi dejā. Dejotājas, kuru visur pazīst kā indiešu dejas priesterieni no Latvijas, horeogrāfes un pedagoģes galvenos radošā mūža posmus aprakstījusi dzejniece Lija Brīdaka.

Izdevumā izmantots ārkārtīgi plašs fotomateriālu klāsts no Vijas Vētras personiskā arhīva. Fotoattēlos skatāmi gan viņas dejas pirmsākumi, dzīve Austrālijā, indiešu dejas, spāņu dejas, raksturdejas, sakrālās dejas. Latviešu fotogrāfi iemūžinājuši mākslinieci tematiskajās deju izrādēs Latvijā. Teksts tulkots arī angļu valodā.

No 14. maija līdz 11. jūnijam Rīgas Tehniskajā universitāte norisinājās meistarklases Vijas Vētras vadībā, turpat arī skatāma Latvijas kinorežisores un producentes Aijas Bley fotoreportāža «Vija Vētra».

Bet RLB aplūkojama Gunas Oškalnes-Vējiņas fotoizstāde „Vijai Vētrai -90”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti