Vija Vētra: Daudzi netic, ka vēl uzstājos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pasaulē pazīstamākā latviešu izcelsmes indiešu klasisko deju izpildītāja, horeogrāfe, lektore un pedagoģe Vija Vētra arī pati nevar nosaukt nevienu dejotāju, kurš viņas vecumā ietu uz skatuves.

„Man jāsaka, ka es personīgi arī nezinu nevienu kolēģi starp dejotājiem gan Amerikā, gan šeit, kas vēl ar tādiem gadiem iet uz skatuves un uzstājas,” atzīst māksliniece, kura ik pavasari ierodas Rīgā, lai vadītu meistarklases un uzstātos.

Daudzi cilvēki vienkārši domā, ka tādus jokus tikai stāstu. Netic, bet tā tas ir.”

Kā ziņots, Vija Vētra Rīgā viesosies ar meistarklasēm no 14. maija līdz 13. jūnijam un 90 gadu jubilejas koncertu.

No 14. maija līdz 11. jūnijam katru otrdienu pulksten 18.00 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Mazajā zālē norisināsies meistarklases Vijas Vētras vadībā. Visi interesenti laipni aicināti apgūt indiešu klasiskās dejas «Bharata», «Natyam» un «Kathak» stilā, kā arī apmeklēt «Tai Čī» klasi.

Savukārt 15. maijā plkst. 12 RTU Mazajā zālē tiks atklāta Latvijas kinorežisores un producentes Aijas Bley izstāde – fotoreportāža «Vija Vētra», kas būs skatāma līdz 13. jūnijam.

Atzīmējot 90. gadadienu un 70 mūža gadus, kas veltīti dejai un skatuvei, 13. jūnijā pulksten 19.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē notiks Vijas Vētras jubilejas koncerts. Visām dejām – Vijas Vētras horeogrāfija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti