Kultūras ziņas

Septiņu Eiropas dokumentālistu filma par Rīgu

Kultūras ziņas

Izdota grāmata par mākslinieku Ivaru Poikānu

Induļa un Ārijas stāsts kustībā

Viesrežisors Zemļanskis: «Indulis un Ārija» ir stāsts par mūsdienu attiecībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Neskatoties uz visām peripetijām, kas notiek ar  varoņiem, "Indulī un Ārijā" ir jautājums par tautu apvienošanos, taču runa nav par valstu robežām, bet par mūsdienu attiecībām, par Raiņa lugas iestudējumu Liepājas teātrī stāsta viesrežisors Sergejs Zemļanskis.

Kā vēstīts, Liepājas teātris savu 108. sezonu šogad atklās ar Raiņa jaunības traģēdiju “Indulis un Ārija”. Krievu viesrežisora un horeogrāfa Sergeja Zemļanska iestudējums būs kustību izrāde bez vārdiem, kurā iesaistīta gandrīz visa Liepājas teātra trupa.

Ideja Raiņa 150 gadadienas priekšvakarā uzvest “Induli un Āriju” un uzaicināt latviešu teātra un literarūras vēsturē tik īpašo lugu iestudēt režisoram no Krievijas ienāca prātā Liepājas teātra direktoram Herbertam Laukšteinam.

Katrs Liepājas teātra iestudējums jaunajā sezonā būšot kā izaicinājums gan pašam teātrim, gan publikai.

Visa sezona ir diezgan piparaina, un tur nebūs neviena ledene, kā tēlaini apzīmē komēdijas,” norāda teātra direktors.

Sergeja Zemļanska vārds Latvijā ir zināms pēc viņa pērnā gada dalības festivālā “Zelta maska”. Iestudēt ko tik hrestomātiski sarežģītu kā Raini režisoram esot izaicinājums un gods.

Divu mēnešu laikā Liepājas teātra aktieriem bija fiziski smagi jātrenējas, lai apgūtu kustības, kas tad arī būs izrādes galvenā valoda.

Neskatoties uz visām peripetijām, kas notiek tieši ar šiem varoņiem, te ir jautājums par tautu apvienošanos, ko vēlējās panākt Indulis ar sev radikāliem paņēmieniem. Tas ir svarīgi mums šodien,” uzskata režisors un horeogrāfs Sergejs Zemļanskis. „Runa nav par valstu robežām, bet par mūsdienu savstarpējām attiecībām.”

Izrādē Induļa un Ārijas stāstu par mīlestību un spēku ļoti savdabīgas komponista Pāvela Akimkina mūzikas pavadījumā izdejos Mārtiņš Kalita un Laura Jeruma.

Kā vēstīts, iestudējumā piedalīsies aktieri Rolands Beķeris, Anete Berķe, Egons Dombrovskis, Everita Pjata, Ilze Jura, Agnese Jēkabsone, Signe Ruicēna, Gatis Maliks, Edgars Ozoliņš, Leons Leščinskis, Anita Kvāla, Kaspars Gods, Kaspars Kārkliņš, Jānis Dreiblats, Inese Kučinska.

Tā kā 2015.gads pasludināts par Raiņa jubilejas gadu (aprit 150 gadi kopš autora dzimšanas), "Indulis un Ārija" būs viens no centrālajiem Liepājas teātra jaunās sezonas iestudējumiem, kas pirmizrādi piedzīvos 12.septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti