Vidzemes koncertzālē viesojas Gabriels Prokofjevs, Moriss Kozijs un Jukio Suzuki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Vidzemes koncertzālē "Cēsis" ar izrādēm, koncertiem un meistarklasēm jūnijā viesojas Gabriels Prokofjevs, Moriss Kozijs un Jukio Suzuki, lsm.lv informē koncertzāles pārstāve Sanita Ozoliņa.

13.jūnijā pirmo reizi Latvijā ar koncertu basa bungām un simfoniskajam orķestrim viesosies komponists, producents un dīdžejs Gabriels Prokofjevs. Būs skatāma dejas izrāde „Kauciens”, kuras tapšanā piedalījies Prokofjevs, un Prokofjeva zīmola "Nonclassical" "Kluba nakts".

Izrādes "Kauciens" horeogrāfs ir Eiropā dzīvojošais amerikāņu meistars Moriss Kozijs un izrādes pasūtītājs - Lucernas balets. Prokofjevs un Kozijs atzīst, ka izrādes veidošanas impulss gūts no pēdējo gadu sociālpolitiskajiem nemieriem pasaulē, no TV ziņās redzamajiem protestiem, cīņām, revolūcijām un izmisīgajiem centieniem izmainīt represīvas valsts iekārtas, kā arī no šo notikumu izraisītajām emocijām – izmisuma, cerībām, sāpēm un vilšanās.

Pētot plašāk sacelšanās tēmu, Moriss Kozijs atrada Alena Ginsberga dzejoli “Kauciens”, kura virsraksts kļuva par izrādes nosaukumu. Muzikālā partitūra veidota, izmantojot elektroniku un datortehnoloģijas. Moriss Kozijs bijis vadošais dejotājs slavenajā Viljama Forsaita baleta trupā, patlaban strādā kā horeogrāfs un laikmetīgā baleta repetitors daudzviet pasaulē.

Savukārt 14.jūnijā Vidzemes koncertzālē „Cēsis” uzstāsies japāņu horeogrāfa Jukio Suzuki dejas kompānija ar izrādi "Valsis".

Jukio Suzuki pievērsies buto kopš 1997. gada, uzsākot mācības Asbestos House buto studijā. 2000. gadā nodibinājis kompāniju "Yukio Suzuki company KINGYO".

Japānā plaši izrādītie Jukio Suzuki dejas darbi ignorē vispāratzītos ķermeniskās izteiksmes veidus, pievēršoties konkrētu dejotāju raksturīgo īpašību maksimālam kāpinājumam. Suzuki veidojis horeogrāfijas arī "Tokyo City Ballet" kompānijai, vadījis buto meistardarbnīcas, piedalījies vairākos nozīmīgos festivālos un saņēmis daudzas atzinības un balvas, tostarp skatītāju balvu "Toyota Choreography Awards" (2005) un "Grand prix Toyota Choreography Awards" par izrādi „Confronting Silence” (2008).

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

14.jūnijā no plkst. 15 līdz 16.30 Vidzemes koncertzālē „Cēsis” notiks horeogrāfa Morisa Kozija meistarklase. Kozijs astoņus gadus ir bijis vadošais dejotājs slavenā Viljama Forsaita baleta trupā Frankfurtē. Dejojis arī Klīvlendas, Pensilvānijas, Kanādas nacionālajā baletā un kā vadošias dejotājs ir bijis arī Gēteburgas baletā Zviedrijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti