«Vides dejas 2014» performances notiks Ropažos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dalībai dejas performancēs Laikmetīgās dejas festivālā „Vides deja 2014”, kas augusta beigās norisināsies Ropažu novadā, aicināts piedalīties ikviens interesents – gan dejas entuziasti, gan skatuves mākslas studenti, profesionāli dejotāji, mūziķi un aktieri, atgādina festivāla rīkotāji.

 

Festivāla ietvaros – no 24. līdz 29. augustam – profesionālu horeogrāfu vadībā taps desmit dejas performances, kas festivāla apmeklētājiem tiks izrādītas festivāla izskaņā 30. un 31. augustā brīvā dabā. Performances vadīs tādi horeogrāfi kā Eva Vancāne, Agnese Bordjukova, Elīna Gaitjukeviča, Evita Birule, Dmitrijs Gaitjukevičš, Gabija Bīriņa, Simona Orinska, Kārlis Božs un Lilija Lipora no Latvijas, kā arī Kristina Gjem no Norvēģijas.

Performanču muzikālo un vizuālo noformējumu nodrošinās profesionāli mūziķi un mākslinieki, tostarp Rūdolfs Macats, Jānis Vīksna, Reinis Ozoliņš, Kristīne Prauliņa, Ilze Gagaine, Edgars Lipors, Jānis Sausnītis un citi. Performanču tēmas tiks izvēlētas uz vietas mēģinājumu laikā, ļaujoties brīvai improvizācijai.

“Festivāla laikā aktīvu un radošu mēģinājumu procesā, sadarbojoties horeogrāfiem, mūziķiem, māksliniekiem un performanču dalībniekiem, tiek radīti jauni dejas mākslas darbi, kas kā kopīgs darba rezultāts skatītāju vērtējumam tiek nodots festivāla noslēgumā. Līdz šim festivāla Vides deja performancēs piedalījušies vairāk nekā 150 dalībnieki, tostarp profesionāli dejotāji, dejas entuziasti, dejas studijas skolēni, mūziķi un horeogrāfi,” stāsta festivāla mākslinieciskā vadītāja un horeogrāfe Lilija Lipora.

Lai pieteiktos dalībai dejas performancēs, līdz 13. augustam nepieciešams nosūtīt aizpildītu pieteikuma anketu uz e-pastu [email protected]. Pieteikuma anketas atrodamas mājas lapā www.videsdeja.lv un www.starswell.lv.

Ceturtais laikmetīgās dejas festivāls „Vides deja 2014” šogad no 24. līdz 31. augustam norisināsies Ropažu novadā. Tā mērķis ir popularizēt laikmetīgās dejas mākslu, kā arī veicināt kultūras un mākslas daudzveidību un aktivitāti Latvijas reģionos. Festivālā vairāk nekā nedēļas garumā būs skatāmas deviņas laikmetīgās dejas izrādes gan pašmāju, gan ārvalstu dejotāju izpildījumā. Ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties dejas meistarklasēs un performancēs profesionālu horeogrāfu un mākslinieku vadībā, kā arī vērot deju filmas, apmeklēt diskusiju un doties veloekskursijās. Ieeja visos festivāla pasākumos ir bez maksas.

Lai arvien vairāk interesentu iepazīstinātu ar laikmetīgās dejas izpildījumu un festivāla tēmām, dejas izrādes un performances notiks ne tikai Ropažos, bet arī tuvākajos kaimiņu novados – Garkalnē, Tīnūžos, Ikšķilē, Suntažos un Inčukalnā.

Festivālu „Vides deja 2014” rīko dejas teātra kompānija „Starswell” un Ropažu pašvaldība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti