Kultūras ziņas

Ebreju glābēju likteņstāsts filmā "Vienpadsmit"

Kultūras ziņas

Laikmetīgajai mākslai telpa būs!

Kritiķi aizvadītajā sezonā slavē Nacionālo teātri

VIDEO: Kritiķi slavē Nacionālo teātri par aizvadīto sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Teātra kritiķi, kuru nav šīgada “Spēlmaņu nakts” žūrijā, slavē Latvijas Nacionālā teātra veikumu šosezon.

Šonedēļ Teātra darbinieku savienība paziņoja “Spēlmaņu nakts” balvas nominantus 17 kategorijā. Lai gūtu plašāku izpratni par aizvadīto teātra sezonu, Latvijas Televīzija aptaujāja teātra kritiķus, kuri nav "Spēlmaņu nakts" balvas žūrijā, bet aizvadīto sezonu tāpat ir rūpīgi vērojuši un vērtējuši.

Teātra kritiķe Henrieta Verhoustinska norāda, ka šī ir bijusi Nacionālā teātra sezona. Teātra saņemto nomināciju skaits ir divas reizes lielāks nekā Jaunajam Rīgas teātrim.

"Nacionālā teātra vadība spēj gudri izvēlēties repertuāru un arī gudri izvēlēties režisorus, kas tajā strādā," uzsver Verhoustinska

Teātra kritiķe Maija Svarinska izceļ teātra sezonas radošo spilgtumu. Milzīgu pārsteigumu teātra vērtētājai sagādājis Nastavševa iestudējums "Asins kāzas". Lielu gandarījumu un pārdzīvojumu Svarinska piedzīvojusi Jaunā Rīgas teātra izrādē "Brodskis/Barišņikovs".

Savukārt Zane Radzobe vērš uzmanību uz sarežģītiem iestudējumiem - pietiekumi drūmām izrādēm, kas nesaistās ar kases ieņēmumiem.

Zanei Radzobei lielāko vilšanos sagādājis Dailes teātris un režisori, no kuriem varētu sagaidīt stabilu produktu. Savukārt Maijai Svarinskai vilšanās bijusi Rīgas Krievu teātrī, bet Verhoustinskai vilšanos sagādājis Alvis Hermanis, kuram šosezon Jaunajā Rīgas teātrī bija tikai viens iestudējums, turklāt bez Jaunā Rīgas teātra aktieriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti