Kultūras ziņas

Startē latviešu šausmu filma "M.O.Ž."

Kultūras ziņas

Igauņi, latvieši, briti satiekas Hendeļa mūzikā

Dejas izrāde "Meitenes neraud"

Vētra sievietes galvā un okeāns sirdī dejas izrādē «Meitenes neraud»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līgas Libertes dejas teātris aicina skatītājus novērtēt savu jaunāko darbu, veltījumu sievietēm - dejas izrādi "Meitenes neraud". Kā saka iestudējuma horeogrāfe Līga Liberte-Lasmane, izrāde būs par vētru sievietes galvā un okeānu viņas sirdī.

Ar dejas izrādi "Meitenes neraud" horeogrāfe Līga Liberte-Lasmane mēģina rast atbildi uz vairākiem sievietēm vitāli svarīgiem dzīves jautājumiem: kur esmu es pati, kalpojot un mīlot citus, kā iemīlēt savu patieso būtību, kas notiek, kad sieviete aizver aiz sevis durvis un satiek pati sevi. Viņa ir pārliecināta, ka sievietes var vienlaicīgi izdzīvot vairākas dzīves un vienlaikus piedzīvot vairākas pasaules.

"Izrāde ir par aprobežotību, par to, ka cenšamies ielikt sevi rāmjos. Mani uztrauc, ka ir teiciens - puikas neraud. Tāpēc izvēlējos nosaukumu "Meitenes neraud", tāpēc, ka viņas raud. Tas ir tik cilvēciski - raudāt," saka Līga Liberte-Lasmane.

Izdzīvojot deviņus mēnešus ilgas radošas mokas, dzimusi izrāde, kas mainījusi Līgas Libertes-Lasmanes attieksmi pret dzīvi un mācījusi tapt brīvai no nepārliecinātības, kas nav sveša nevienai domājošai sievietei un bieži vien ir šķērslis harmoniskai attieksmei pret lietu kārtību.

"Izrāde ir par domām, par sievietes sajūtām, emocijām, visu to haosu, visu to bardaku, kas notiek mums iekšā. Labi un viegli paliek tad, kad saprotam, ka neko risināt nevajag, vajag ļaut tam būt, to novērot un saprast to, kas ar mums notiek, un ļauties vienkārši," pauž horeogrāfe.

Izrādes laikā skatītāji būs liecinieki sievietes iekšējās un ārējās pasaules izziņas procesam. Caur deju un kustību tiks runāts ārī par intuīciju un prātu, kā sievietei šīs divas lietas sadzīvo vai tieši otrādi - savstarpēji nesadzīvo. Izrādi var raksturot kā ceļu, kas  aizved pa dažādām dzīves takām, lai beigās nonāktu mājās.

"Meitenes neraud" ir sestā horeogrāfes Līgas Libertes-Lasmanes veidotā dejas izrāde pēdējo sešu gadu laikā. Tajā piedalās 14 dejotājas. Kā raksturo pati horeogrāfe, izrādes horeogrāfija ir ieturēta mikro stilā, kas nozīmē daudz mazu sarežģītu kustību. Tas kopumā veido komplicētu, bet ļoti interesantu izrādes vizuālo tēlu.
 
"Meitenes neraud" pirmizrāde notiks 20.februārī Dizaina fabrikā ("D.Fab") Rīgā. Tur tā būs skatāma arī 21.februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti